Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jeste li znali?

Bizarni zakoni koji vrijede samo u Australiji: Ne smijete imati više od 50 kilograma krumpira u kući

Unsplash
27.05.2021.
u 12:30

Neki od zakona nepoznati su čak i tamošnjim stanovnicima.

Poznato je da je Australija jedna od strožih zemalja kada je u pitanju neprimjereno ponašanje građana, ali nekim zakonima i pravilima uvijek iznova iznenadi. 

Primjer toga je slučaj s nesretnim mladićem koji je stavio hladnjak na vlak kako bi ga prenio u selidbi, a za taj postupak platio je kaznu od 252 dolara, odnosno 1200 kuna. Kako tvrdi tamošnja policija, putnicima je zabranjeno unositi prevelike predmete u vlak.

Odvjetnici su otkrili još nekoliko zakona koji su, očito, nepoznati i tamošnjim stanovnicima. 

Demografski slom: U deset godina iz Hrvatske je iselilo više od 370 tisuća ljudi

U zapadnoj Australiji ilegalno je imati više od 50 kilograma krumpira kod kuće, a u Novom Južnom Walesu ćete platiti kaznu od 2200 dolara (10 850 kuna) ako prođete automobilom kroz blatnjavu lokvu i tako poprskate pješake koji čekaju autobus na stanici.

Država Victorija zabranila je pjevanje opscene pjesme na javnom mjestu, ali i puštanje letećeg zmaja kako ne biste iritirali nekoga oko sebe.

U Južnoj Australiji ilegalno je prodavati hladnjak kapaciteta 42,5 litara ili više, 'osim ako se sva vrata ne mogu lako otvoriti iznutra ili su u državu uneseni prije 1962. godine'. Ovo je, navodno, trebalo spriječiti djecu da se zaključaju u velike hladnjake, što se zapravo čini razumnim objašnjenjem, prenosi UNILAD.

Australija neće do kraja godine cijepiti sve stanovnike nakon preporuka o AZ cjepivu:

1/3
Ključne riječi

Komentara 3

MO
montello
17:34 27.05.2021.

strogi zakoni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije