Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabrinutost

Pronađeni kvarovi na pojasevima u VW-u i Seatu - opasni po život?

VW
Foto: Bojan Arežina
11.05.2018.
u 09:19

Pogreške su uočene na najnovijem modelu VW Polo, koji je prošle godine bio sedmi najprodavaniji automobil u Velikoj Britaniji, kao i na Seat Ibizi i Seat Aronu

Stražnji lijevi pojasevi u Volkswagen Polu i Seatu mogli bi izazvati nezgodne situacije svojim vlasnicima poručili su iz finskog magazina Tekniikan Maailma nakon što su proveli istraživanje o kvaliteti pojaseva na par modela automobila. 

- Neki od najprodavanijih automobila na britanskom tržištu mogli bi imati 'smrtonosne' sigurnosne pojaseve', priznali su iz Volkswagena.

Naime, testovi finskog magazina pokazali su da se pri velikim brzinama i kada su sva četiri sigurnosna pojasa u uporabi, stražnji lijevi može neočekivano otključati i samim time ostaviti putnika neosiguranog.

Pogreške su uočene na najnovijem modelu VW Polo, koji je prošle godine bio sedmi najprodavaniji automobil u Velikoj Britaniji, kao i na Seat Ibizi i Seat Aronu

VW Grupa, koja posjeduje sve marke, rekla je da je bila svjesna greške te da je savjetovala vlasnike da ne koriste stražnje sigurnosne pojaseve dok se ne pronađe rješenje problema. Časopis Tekniikan Maailma otkrio je da se problem dogodio kada je u automobilu bilo pet osoba, a pri tome je u velikoj brzini prešao u lijevo traku. 

Glasnogovornik Volkswagen grupe u Wolfsburgu rekao je kako je 'na temelju analize u našoj tvornici identificiran je sigurnosni pojas koji je Tekniikan Maailma koristio u testovima'.

- U Volkswagenu sigurnost ostaje glavni prioritet i odmah smo reagirali na rješavanje problema. Kao posljedica, pronašli smo izvedivo tehničko rješenje', poručili su iz automobilskog diva. 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Mister No
Mister No
11:45 11.05.2018.

WTF????? pa to se nije ni u fičekima događalo.....

MO
mo
18:27 17.05.2018.

Smeće od auta..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije