Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Interliber

Ponuda je odlična, nema šanse da kući odete praznih ruku

09.11.2016., Zagreb - Drugi dan 39. Medjunarodnog sajma knjiga Interliber. Standovi Vecernjeg lista i 24 sata. Photo: Igor Soban/PIXSELL
10.11.2016.
u 13:38

U petom i šestom paviljonu može se pronaći najbolje od beletristike, publicistike, priručnika i dječje literature...

S po dvije, tri, pet pa čak i deset knjiga u rukama ljudi su dolazili do blagajni. Ni drugog dana Interlibera nije se mogla izbjeći gužva na najpoznatijem sajmu knjiga, pa tako ni na štandu Večernjeg lista i 24 sata, gdje se može pronaći najbolje od beletristike, publicistike, priručnika i dječje literature. Posjetitelji su u redu čekali da dođu do hit izdanja po iznimno popularnim cijenama.

Prate što se izdaje

– Neki dođu razgledati, pa ih privuku niske cijene i kupe knjigu koja im zapne za oko. No, puno je onih koji i inače prate izdavačku djelatnost Večernjeg lista i 24 sata te točno znaju po koje su naslove došli da bi obogatili svoju kućnu biblioteku – rekle su Gabriella Žalac i Marina Ivanović, prodavačice na štandu u petom paviljonu gdje su najnoviji naslovi sniženi 50 posto, a ostalima cijena pada i do jedne kune. Također, za četiri kupljene knjige, peta najpovoljnija dobije se besplatno. Pristupačne prodavačice savjetovale su kupce te s njima pokušale pronaći pravo štivo za njih. A zasad su najpopularnije iz Večernjakove biblioteke kolumne Nine Raspudića o važnim političkim, društvenim, kulturnim, znanstvenim i sportskim temama skupljene u knjizi “Čitat ćemo se još“ koja je na sajmu snižena na 19 kuna. Na istu je cijenu s prijašnjih 49,90 snižena i knjiga “Hrvatski velikani” u kojoj autor Božo Skoko donosi svoj izbor 300 najznačajnijih osoba naše povijesti. Posebnu pažnju privlače i stripovi Nipper koji su pravi hit među ljubiteljima te vrste štiva s obzirom na to da privlače zanimljivom i napetom radnjom.

Za sebe, za posao, za unuka...

– Ponuda je odlična. Nađem nešto za sebe, za posao, za kućanstvo, pa i za unuka. Cijene su niske, a knjiga ima jako puno, kući se ne može otići praznih ruku – rekao je Boris Graljug koji na Interliber dolazi svake godine, a na štandu Večernjeg lista i 24 sata birao je razne priručnike.

A osim bogate ponude sniženih naslova, posjetitelji na sajmu knjiga mogu sudjelovati na tribinama, radionicama, predstavljanju knjiga... Među ostalima, jučer je Školska knjiga predstavila djelo arheologinje i sveučilišne profesorice Mirjane Sanader “Ranokršćanska arheologija”, prvi hrvatski udžbenik o počecima kršćanstva. 

Ključne riječi

Komentara 3

TH
than
01:23 13.11.2016.

OK. Ali tko voli citati, opet mu je bolje uclaniti se u neku knjiznicu. Bar prema meni. Danasnje knjige nece imati nikakvu vrijednost u buducnosti, jer su uzasno nekvalitetno napravljene. Zato i jesu jeftine. Ali tko voli, neka izvoli.

KE
kerbi
23:15 10.11.2016.

DA 10. Ja vidio tipa s transpornim kolicima ide na blagajnu s 30 knjiga. I platio ih 34 kune, još mu blagajnik nabacio jednu na vrh i dvije đepe u đep da se nađe. Koji napuhani članak. Istina je daa je Interliber svake godine sve manji i s manjim pravim popustima. Na rasprodajama su stare zalihe, pa pobogu vidio sam po 3 kune knjige : Gdje se skriva Gotovina???? Prije 2 godine su bili puni 5 i 6 paviljon i još su između bili šatori sa štandovima s rasprodajama kniga. Prošle godine je srezano na 5 i 6 a ove na 5, puno rjeđe razmješten gdje Školska Knjiga i Profil drže skoro 60% površine. U 6 je evntulano pola paviljona sa štandovima sa knjigama (uključujući famozne ultrarasprodaje knjiga ala Gdje je Gotovina i životopis Karle Del ponte) a na drugoj polovici je muzika, Croatia records, neki antikvarijati s ploćama i čak trgovci s glazbenim instrumentima (kako se to uklapa, nije baš najjasnije). Velesajam uspješno zatire polako i ovih par preostalih sajmova.

DU
Deleted user
20:03 13.11.2016.

Odlična ponuda:). Pražnjenje skladišta po cijeni manjoj od vrijednosti papira na koji je knjiga otisnuta trebala bi biti sekundarna stvar na sajmu knjiga. Čak i ne tak stari Raspudićev naslov ispod 19, 99 kn:). Na metre se inače kupuju drva za loženje pa i kod njih stavljamo u omjer cijenu i kvalitetu, tj vrstu drva a ne debljinu klade:). O novim naslovima, tek je u zadnjem pasusu spomenuta Mirjana Sanader, o kvaliteti njenog djela ne znamo ništa jer tematika ionak ne spada u "nadležnost" književne kritike već sudu znanstvene zajednice. Pa, gospođo Stela, ima li još novih naslova, domaćih ili prijevoda, koji su i kojih autora?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije