Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbjegla srna

Građani na Vrbiku sat vremena brinuli o srni koju je udario automobil

srna
Foto: Facebook/Lidija Tomas
13.04.2016.
u 15:51

Očevici tvrde da je srna više nastradala ''divljačkim postupkom uvođenja u kavez'' nego od samog naleta automobila

Srnu koja je odnekud zalutala na Vrbik oko 14 sati na križanju Poljičke i Ulice Vrbik udario je automobil nakon čega su joj slučajni prolaznici, među kojima i jedna 12-godišnjakinja, pružili prvu pomoć.

– Odmah smo zvali Dumovec i Zoološki kojima je trebalo više od 40 minuta da stignu, no građani su reagirali prekrasno. Tri muškarca odmah su ju odnijela s ceste u hlad, pokrili dekom i držali da se ne rita jer je bila preplašena. Vozači su donosili i prvu pomoć no nigdje nije bilo vidljivih rana – kazao nam je Želimir Hercigonja koji je na mjesto nezgode naletio nakon nekoliko minuta. 

Razočarao se pak postupkom profesionalaca iz Dumovca koji su uplašenu srnu zavezali za noge te vukli i dizali, a koliko je uspio vidjeti, srna je pokušavala pobjeći pa je i iščašila nogu.

Divljački su ju vukli u premali kavez i mislimo da je tada srna i ozlijedila nogu. Prije nije bilo nigdje krvi već se srna podvukla pod automobil i oderala kožu. Kada su ju nosili, vidjeli smo ozljedu i smatram da je riječ o velikom propustu osoba iz Dumovca. Trebali su srni dati sedativ i uvesti je normalno u kavez, a ne je vući – kazao je Hercigonja.  Dodao je da je žalosno da su obični građani postupili bolje od profesionalaca. 

Jedna Zagrepčanka poslala nam je fotografiju i kazala da je bilo dirljivo vidjeti kako se građani brinu o srni, a naročito kada joj je jedna 12-godišnja djevojčica vodom osvježavala njušku. 

Komentara 5

G1
Gnjavator_1
22:05 14.04.2016.

Ne treba osuđivati dolazak za 40 minuta, pa oni nemaju prioritet prolaza kao hitna pomoć, u to doba dana još su brzo i stigli. Kakav je dalje bio postupak ne mogu suditi jer nisam bio tamo, ali vrijeme je sigurnoo realno za zagrebački promet

TE
texas
17:42 13.04.2016.

ponosan sam,tko brine o životinjama tako ni o ljudima neče gore,nego samo bolje!

SE
Secli
17:40 13.04.2016.

U gulaš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije