Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HEP Toplinarstvo

Do 1. rujna potpisati ugovor ili hladni radijatori po zimi

21.01.2014.,  Karlovac - Unatoc blagoj zimi i Karlovcanima stizu visoki racuni za grijanje.  Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
30.07.2014.
u 11:00

HEP Toplinarstvo od predstavnika stanara traži suglasnost za isporuku toplisnke energije, oni pak trebaju skupiti većinu potpisa

Svi predstavnici stanara u zgradama koje se griju preko HEP Toplinarstva do 1. rujna moraju s tvrtkom potpisati ugovor o isporuci toplinske energije, a ako takav ugovor ne potpišu, mogli bi ostati bez grijanja.

Mogućnost žalbe

Da bi takav ugovor, koji je već poslan na njihove adrese, mogli potpisati, morat će za njega dobiti potpise 50 posto suvlasnika prema udjelu vlasništva.

– Potpisivanje ugovora o potrošnji preduvjet je za nastavak isporuke toplinske energije pa pozivamo predstavnike suvlasnika da ovu zakonsku obvezu shvate ozbiljno i odgovorno – pozvao je Robert Krklec, direktor Toplinarstva.

Objasnio je kako je riječ o obvezi koja je propisana Zakonom o tržištu toplinske energije. Njime je regulirano i da se građani mogu žaliti ako nisu zadovoljni isporučenom uslugom pa će iz Toplinarstva u roku od tri dana morati izaći na teren i otkloniti smetnje. Važno je naglasiti da kupci trenutačno nemaju mogućnost izbora isporučitelja jer HEP jedini ima toplanu u Zagrebu pa bi ugovaranje ipak trebalo proći više kao formalnost.

Tko će dobiti novac?

Ono što pak potrošače više zabrinjava visoki su računi koji za grijanje preko Toplane nisu rijetkost. Tu je prvi put odlučio uskočiti Grad koji je za ovu godinu osigurao 1,4 milijuna kuna kako bi građanima pomogao ugraditi razdjelnike topline. Javni natječaj na koji će se moći javiti svi predstavnici stanara biti će raspisan ovih dana, a u njemu će biti navedeni i kriteriji po kojima će se odabrati dio zgrada kojima će grad pokriti oko 50 posto troška.

Želite jeftinije režije? Stajat će vas i 7000 kuna

Komentara 8

DU
Deleted user
12:54 30.07.2014.

ugradnja razdjelnika ce vam donjeti vece racune a ne manje kako vam lazu

Avatar bosanac1951
bosanac1951
14:55 30.07.2014.

Odgovor Kresimirn::::: ne pokušavaj to nikako...oni su država u državi...Oni traže dlaku u jajetu...Evo ti primjera:::: za jednoga investitora u N.Zag. sam kao stroj.projektant radio projekt izvedenog stanja lokala u N.Zg. Sve sredim, a on meni (Krklec) da dodam još jedno 5 ispravki koje nisu bitne....Lokal dela 3 godine i sve je ok....Pa zar nisu sretni da uberu lovu od još jednog korisnika ili ne ???

MR
mrnmarina
16:16 30.07.2014.

Gospon Krklec, zakaj onda moram plaćati račune ( jer si ih inače si sami naplatite ovrhom), a u mojoj zgradi nememo poštenog grijanja 5 godina. Točno od kada su majstori popravljali grijanje koje je i do tada bilo jako loše.oše. Nemamo potpisane nikakve ugovore o isporuci, pa po kojem zakonu onda naplaćujete nešto što ne isporučujete ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije