Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrada grada Zagreba

Žena kojoj je uskraćeno pravo na pobačaj je Zagrepčanka godine, donosimo i popis ostalih dobitnika

Nagrada "Zagrepčanka godine" ove godine ide Mireli Čavajdi
Josip Regovic/PIXSELL
07.04.2023.
u 15:55

Nagradu Grada Zagreba dobit će i nova ravnateljica KB Sveti Duh Ana-Maria Šimundić kojoj je jedan od prvih poteza bilo da na odjelu ginekologije ukine priziv savjesti te je nakon sedam godina ženama ondje omogućeno ostvarivanje prava prekida trudnoće.

Fizičar Saša Ceci, nogometni trener Zdenko Kobeščak, redatelj Juraj Lerotić, liječnik i profesor Drago Prgomet samo su neki od ovogodišnjih kandidata koji će primiti Nagradu Grada Grada Zagreba

O tome je jučer odlučivao Odbor za javna priznanja Skupštine grada Zagreba. Titulu Zagrepčanke godine ove će godine ponijeti Mirela Čavajda. Podsjetimo, prije otprilike godinu dana Čavajda je u visokom stupnju trudnoće saznala kako nosi fetus sa zloćudnim tumorom mozga zbog čega bi se njezin sin rodio s teškim oštećenjima ili preminuo prilikom poroda. 

28.06.2022., Zagreb - Ispred Hrvatskog drustva likovnih umjetnika (HDLU) na Trgu zrtava fasizma dodijeljene su nagrade "Nada Dimic" i "Vesna Kesic". Dobitnici nagrade Mirela Cavajda i Vanja Juric Photo: Josip Regovic/PIXSELL
Foto: Josip Regović / PIXSELL

Usprkos tome, tri zagrebačke bolnice odbile su izvršiti pobačaj, najprije KB Sveti Duh gdje je vodila trudnoću stoga je na prekid trudnoće morala u Sloveniju. 

Nagradu Grada Zagreba dobit će i nova ravnateljica KB Sveti Duh Ana-Maria Šimundić kojoj je jedan od prvih poteza bilo da na odjelu ginekologije ukine priziv savjesti te je nakon sedam godina ženama ondje omogućeno ostvarivanje prava prekida trudnoće. 

Nagradu će dobiti otorinolaringolog Borut Marn, povjesničar umjetnosti, Muška moda Šabić, atletičarka Matea Parlov Koštro, fotografkinja Slavka Pavić, književnica Olja Savičević Ivančević, RAdio Sljeme, Udruga "Zemljani, Are You Sirious"... 

Komentara 26

DU
Deleted user
16:30 07.04.2023.

Čudno vrijeme čudni ljudi. Čuj nagrada za ubojstvo

IX
ixajot
16:59 07.04.2023.

Pa mogao se Noah Kraljević izjasniti kao žena na par sati, čisto da pokupi tu nagradu, pa se onda poslije opet prešalta na drugi rod.

PO
poluvodič
17:36 07.04.2023.

Nema nagrada za fantastičnu četvorku u Zambiji? .Šokantno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije