Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
očistite snijeg!

Za neočišćeno bi vas mogli tužiti i stradali ispred vaših zgrada

snijeg (1)
Matija Topolovec/PIXSELL
15.01.2013.
u 17:00

Kazne su prilično visoke pa komunalni redari upozoravaju na odgovornost vlasnika

Za čišćenje snijega ispred svoga praga odgovorni su isključivo vlasnici zgrada, kuća i poslovnih prostora. Kazne su prilično visoke pa komunalni redari upozoravaju na odgovornost vlasnika. Ako pak ne očiste svoja dvorišta i prekrše komunalne odluke, od 4000 do 9000 kuna kazne platit će pravne osobe. Od 2000 do 4000 kuna platit će fizičke osobe – obrtnici koji na vrijeme ne osiguraju pristup i ne očiste nogostupe, a 700 do 1500 kuna kazna je za odgovorne osobe u pravnoj osobi koje ne čiste poledicu i padaline.

Osim toga, postoji opasnost da netko strada na neočišćenom prostoru, a taj će sigurno iskoristiti pravo naplate osiguranja od vlasnika zgrada, kuća i poslovnih prostora.

>>Građani zovu cijeli dan i raspituju se o – lopatama

>>Do 4000 kn kazne za građane, 9000 kn za tvrtke ako ne počiste snijeg

Komentara 10

TH
than
17:11 15.01.2013.

Buduci da jos nikoga nisu kaznili, evo svi se tresu. A na nasim sudovima presudu nece niti dozivjeti, ako krenu u neku tuzbu. Danas idem i gledam kako se ljudi tuku za lopatama da ociste ispred zgrada. Ne znas tko bi prije cistio. Balkan...

VA
Valerija007
17:27 15.01.2013.

Lako je gradskim vlastima staviti nebulozu u zakon i onda poslati redare da globe građane. I omogućiti svakom tko se spopikne da ih tuži, Pa ti sad dokaži da si očistio i da je ponovno zapalo, kao jučer. Ja samm svoj pločnik odlopatala ujutro do 8:30 i kad sam popodne došla doma pločnik je bio pod snijegom. Jel netko pao, možda? Jel bu me netko tužil, ne bih se iznenadila. Kaj su građani trebali uzeti slobodan dan na poslu da bi čistili pločnike? Najlakše je kaznu napisati, puno je teže napisati pravila koja bi građanima omogućila normalno funkcioniranje kad u kratkom vremenu padne 50 cm snijega. Ta pravila treba hitno mijenjati jer su suvlasnici stanova u velikim problemima jer ih po zgradama čak i do 70% ne želi (nemaju gradski odgoj) ili ne može čistiti jer su bolesni i stari, a ne mogu nekom platiti. Obzirom da plaćamo komunalnu naknadu koja pokriva održavanje pločnika, to grad treba generalno drugačije urediti. I još nešto, nisu pločnici problem jer su po njima utabaju staze, problem su raskršća koje nitko ne čiste i koja su zatrpala ralice pa nema mogućnosti prelaska na drugu stranu. Koga tu komunalci kažnjavaju?

MI
Milkica
19:47 15.01.2013.

Kolika je kazna za MUP kad ne očisti nogostup ispred svoje zgrade u Vukovarskoj u Zagrebu? lli za Ministarstvo kulture koje prolaznicima prepriječi nogostup letvama na kojima visi natpis "Oprez pada snijeg"? Zašto spomenuto ministarstvo ne pozove vatrogasce da im očiste snijeg s krova, kao što se stalno nalaze građanima? Možda bi zakonodavci i uredbodavci prvo mogli pomesti pred svojim vratima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije