Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŽAR NA FERENŠČICI

Vatrogasci demantirali vlasnike: U garaži su se nalazili eksplozivi. Bomba, meci i nagazne mine!

Foto: JVP Zagreb
1/21
12.03.2023.
u 16:35

Da je eksploziv stvarni uzrok požara garaže uz obiteljsku kuću ide u prilog i činjenica da su na teren izašli i pirotehničari, no konačnu riječ dat će policija nakon dovršetka očevida

Ubrzo nakon dolaska na dojavljeni požar garaže na Ferenščici saznajemo da se u garaži nalaze eksplozivna sredstva, objavili su zagrebački vatrogasci kojoj su sudjelovali u današnjoj intervenciji kratko iza podneva. Da je eksploziv stvarni uzrok požara garaže uz obiteljsku kuću ide u prilog i činjenica da su na teren izašli i pirotehničari, no konačnu riječ dat će policija nakon dovršetka očevida.

- Citiramo: bomba, meci i nagazne mine! Mi smo dodatno prijavili neodgovornog vlasnika - objavili su iz JVP-a Zagreb te se nadaju kako će isto učiniti i DORH i policija, a objavili su i fotografije koje pokazuju razmjere štete koja je nastala.

Podsjetimo, požar koji je danas uznemirio mještane izbio je oko 12.30 sati, a u trenutku požara u trokatnici se nalazilo troje djece koja su zajedno s vlasnicom kuće istrčala van. Susjedi su sami tvrdili kako su čuli nešto nalik eksploziji prije nego što se kvartom proširio gusti dim, no vlasnici su uporno tvrdili kako eksploziva - nema. 

Dapače, tvrdili su kako je došlo do kratkog spoja na instalacijama te je iskra zahvatila boje, lakove i gume koje su se nalazile u garaži. - Bila sam doma, čula sam mamu i strinu da viču. Izašla sam i vidjela da gori. Uzela sam curice prijateljice koje su bile u kući i izašli smo van. Nismo dobili nikakve informacije, izgleda da je kratki spoj. Susjedi pomažu, daloi su mi jaknu i vestu jer stojim ovdje od 12.30, a djevojčice su kod susjeda i prijatelja - objasnila je ranije žena koja se nalazila u kući za vrijeme požara.

''Podsjećamo građane da akcija ''Manje oružja - manje tragedija'' koju ministarstvo unutarnjih poslova provodi traje te da građani i dalje mogu predati zabranjeno oružje ili oružje koje posjeduju bez dozvole'', poručili su vatrogasci svima kojima se nije, ali bi se vrlo lako mogla dogoditi ista situacija.

Komentara 4

Avatar SamoUProlazu
SamoUProlazu
17:47 12.03.2023.

Posjedovanje vojnog eksploziva(pored stambene zgrade), kazneno djelo terorizma! 25 godina za "razmisljanje"!

LU
luftbrenzzer
18:36 12.03.2023.

Osnovni razlog zbog kojeg građani ne predaju zaostalo oružje iz rata je taj da se u slobodnoj, demokratskoj, europskoj, šengenskoj Hrvatskoj ne osjećaju sigurnima i zaštićenima, sve po onoj narodnoj: uzdaj se use i u svoje kljuse. Kako bi ii imali povjerenja u institucije kad ministrima ne vjeruje ni njihov šef koji ih mijenaj kao čarape. SAD su to jednostavno riješile općom građanskom legalizacijom posjedovanja oružja za osobnu obranu.

Avatar Bill Carson
Bill Carson
18:03 12.03.2023.

30 godina od rata ovi još spremaju arsenal za obranu. Na kraju će starci umrijeti, a omladina neće niti znati da nasljeđuju nagazne mine u podrumu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije