Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12. do 14. travnja

U Zagreb stiže specifična manifestacija, u domaćim vinskim kapljicama guštat će se u tunelu Grič

Zagreb: Tunel Grič popularna je prečica od Mesničke do Radićeve ulice
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
13.02.2024.
u 09:00

Gastronomsko-enološku manifestaciju “Zagreb pod zemljom” društvo Voice of media organizira od 12. do 14. travnja, a riječ je unikatnoj “wine and walk” šetnji podzemnim tunelima metropole

Birane kapljice iz svih hrvatskih vinskih regija u travnju će se ponovno moći degustirati u Zagrebu, no ovoga puta na nesvakidašnjoj lokaciji, u tunelu Grič. Grad je, naime, izdao dozvolu za korištenje tunela za potrebe održavanja gastro-enološke manifestacije “Zagreb pod zemljom”, koju će društvo Voice of media organizirati od 12. do 14. travnja.

Riječ je o unikatnoj “wine and walk” šetnji podzemnim tunelima metropole, piše u obrazloženju, te manifestaciji kakva se u slovenskom Kranju održava već 15 godina, a zasigurno će obogatiti i turističku ponudu Zagreba te ga smjestiti na svjetsku kartu sličnih događanja u drugim državama.

VEZANI ČLANCI: 

Tijekom tri dana u tunelu će biti postavljeno više od 50 štandova na kojima će posjetitelji, osim u vinima iz Dalmacije, Istre, Primorja i Slavonije, odnosno kontinentalne Hrvatske, moći guštati i u domaćim delicijama poput narezaka, sireva, maslinova i bučina ulja te pekarskih proizvoda.

– Tunel bi za vrijeme manifestacije bio zatvoren za prolaznike, a ulazilo bi se samo uz prethodno kupljenu ulaznicu, kojih bi bio ograničen broj. Svakih pola sata ulazila bi druga grupa posjetitelja kako bi se osiguralo da je u tunelima uvijek optimalan broj ljudi bez prevelike gužve. Cijena ulaznice bila bi između 20 i 25 eura, a uključivala bi i čašu koja se dobije na ulazu – istaknuli su organizatori.

VEZANI ČLANCI: 

Priredila bi se i vinska izložba, a dio prikupljenog novca organizatori bi donirali nekoj od gradskih ustanova koja se brine o djeci. Naknada za korištenje tunela Grič tijekom pet dana, od kojih bi se manifestacija održavala tri, a preostalo je vrijeme za montažu, dekoriranje i uklanjanje potrebne infrastrukture, poput štandova, iznosi gotovo 3500 eura te je određena pravilnikom o kriterijima za određivanje zakupnina i naknada za korištenje površine javne namjene za postavljanje kioska, pokretnih naprava, privremenih građevina i slično te organiziranje manifestacija i snimanja.

Troškove sanacije zbog eventualne štete snosit će organizator, koji je dužan i provoditi mjere u smislu osiguranja reda i sigurnosti prisutnih na manifestaciji te je odgovoran za eventualne nezgode i ozljede tijekom korištenja. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije