Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvoreno 7 hostela

Turizam je u Zagrebu postao pravi posao

'18.07.2012. Zagreb -  Varsavska 8, otvoren novi hostel Shappy ns mjestu bivseg Ham Hama. Vlasnici Niko i Marko. Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
Foto: 'Marko Prpic/PIXSELL'
1/8
Autor
Mateja Šobak/VLM
01.08.2012.
u 09:30

Bum turističkih posjeta posljednjih godina pa tako i njihov rast i ove godine ponukao je mnoge da se okrenu turizmu kao biznisu

Turizam više ne zaobilazi Zagreb, štoviše od turizma se u metropoli počelo i raditi i živjeti. Bum turističkih posjeta posljednjih godina pa tako i njihov rast i ove godine ponukao je mnoge da se okrenu turizmu kao biznisu. Lani su otvorena četiri hostela, a u ovoj godini čak sedam.

Jedan od njih otvoren je u Varšavskoj, hostel Shappy.

Sobe po temama

– Ideja za hostel sinula nam je sasvim slučajno. U prizemlju je već postojao bar s velikom terasom, dok je gornji kat zjapio prazan – objasnio je Niko Skrivaneli, jedan od začetnika ideje. Cool, Stripey, Green neki su od naziva četverokrevetnih, peterokrevetnih i deseterokrevetnih soba koje interijerom predstavljaju upravo teme iz svog naziva. Posebno zanimljiva je soba Romantic, u kojoj se nalazi samo jedan krevet, i to bračni.

– Željeli smo ponuditi nešto i mladim parovima koji možda nemaju dovoljno novca da odsjednu u hotelu, a ipak žele imati svoju privatnost – rekao je Marko Šepetavc, suvlasnik. Potpunu popunjenost, baš kao i ovaj hostel, bilježe i privatni apartmani kojih je u gradu trenutačno 230. Hrvoje Bukmir i Ana Sekelj među onima su koji su svoje stanove odlučili pretvoriti u smještaj za turiste. – Prostor je stajao potpuno prazan i isprva smo ga željeli iznajmiti, međutim, na svojim putovanjima shvatili smo kako bismo od dvosobnog stana upravo mogli napraviti apartman za turiste – objasnila je Sekelj, jedna od vlasnica apartmana Angel u centru.

Dominiraju boje

– Većinom nam dolaze obitelji, ali gosti su nam i mladi ljudi koji dolaze posjetiti Zagreb – rekao je Bukmir. Upravo oni između 20 i 40 godina gosti su apartmana Lollipop koji je, za razliku od Apartmana Angel, u kojem dominira bijela boja, u potpunosti uređen u „razigranom" stilu. Prostorom u Zvonimirovoj ulici, koji je nekoć bio dom bake vlasnice Lore Šuljić, dominiraju boje. – Držanje takve vrste smještaja puno se više isplati od pukog iznajmljivanja stana podstanarima – priznala je Šuljić, čiji apartman stoji 450 kuna dnevno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije