Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prošla prilagodba

Tomašević potvrdio: Počinje stroža kontrola (ne)korištenja plavih vrećica

Tomaševi? i Korlaet simboli?no  zasadili  vo?ku u prvom zagreba?kom urbanom vo?njaku
Slavko Midzor/PIXSELL
14.12.2022.
u 10:00

Gradonačelnik je ustvrdio i da se češće odvozi plastika i papir

 Počeo se uređivati prvi urbani voćnjak u metropoli, i to u Podbrežju, a u njemu će se Zagrepčani, kako je jučer istaknuo gradonačelnik Tomislav Tomašević, uskoro moći zasladiti raznim plodovima. Nastavak je to projekta Gradski vrtovi koji je pokrenut 2013., a Tomašević je kazao kako bi trebao zaživjeti i u drugim kvartovima.

Prošloga se tjedna, rekao je također, uveo sustav odvoza papira i plastike jednom tjedno iz spremnika višestambenih zgrada, a u svim se četvrtima redovito postavljaju i novi kontejneri. Od ovoga tjedna pak, najavio je Tomašević, kreću pojačane kontrole plavih vrećica, kao i kažnjavanje.

– Mislim da je bilo dovoljno vremena za prilagodbu. U siječnju će početi i provjere spremnika koji su još na javnim površinama – poručio je. 

Komentara 10

Avatar Purgerdragovoljac
Purgerdragovoljac
11:00 15.12.2022.

Cijeli svijet zakonskim odredbama i raznim načinima edukacije želi znatno smanjiti udio plastike u otpadu, samo naš gradonačelnik uvodi dodatne plastične nerazgradive ZG vrećice. Do sada smo reciklirali stare vrećice iz dućana, pakiranja od rola WC papira, velike papirnate ''škarnicle'' i sve što je moglo poslužiti za odlaganje smeća, a sada dodatno još kupujemo i plastične nerazgradive ZG vrećice. Još se hvale kako su do sada prodali više milijuna tih vrećica, a navodno su ''zeleno'' lijeva koalicija. Da ne povjeruješ.

ZP
zeljko.posaric.9
00:51 15.12.2022.

Plave vrećice koriste samo oni u užem centru. Znači planira kaznit više od pola Zagreba.

SA
sasha68
18:29 15.12.2022.

pa monkev, gdje su nam zeleni otoci u gradu, kaznjavao bi za pripuzove vrečice a osnovu nemammo, i dalje gledam ako se iz gradskih ureda smeće baca u jedan jedini kontejner i odvozi jednim istim kanionom?? kad ces svoje kaznit?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije