Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oslikavanje je besplatno

Street art umjetnik Lunar i Wiener osiguranje VIG traže pročelje zgrade koje će umjetnik oslikati

Foto: komunikacijski laboratorij
1/2
10.06.2021.
u 13:56

Pozivaju se Zagrepčani da prijave svoju zgradu koja će umjetničkom ilustracijom prenositi poruku o dječjoj snazi

Renomirani hrvatski street art umjetnik, Slaven Lunar Kosanović i Wiener osiguranje VIG u potrazi su za pročeljem zagrebačke zgrade koju će umjetnik oslikati. Suradnja umjetnika i osiguranja ima dodatnu humanitarnu notu s obzirom da je inspiracija za mural udruga „Mali zmaj“ čija misija je poboljšanje kvalitete života siromašne i nezbrinute djece. Mali zmaj prikuplja humanitarnu pomoć za djecu iz socijalno ugroženih obitelji, organizira radionice i izlete te nudi pomoć pri učenju i besplatno psihološko savjetovanje za cijelu obitelj.

Hvalevrijedne aktivnosti udruge inspirirale su umjetnika da u svom prepoznatljivom stilu ilustrira snagu djece koja su nažalost već u najranijoj dobi primorana nositi se sa surovom realnošću svijeta odraslih, a sve nas podsjeti koliko je djeci važna naša potpora i podrška. Zgradu, odnosno pročelje koje će nositi ovu snažnu poruku moguće je prijaviti do 28. lipnja na adresu wiener@wiener.hr, a potrebno je napisati zašto bi baš vaša zgrada trebala biti odabrana. U prijavi je potrebno navesti adresu, broj katastarske čestice zgrade i priložiti fotografiju pročelja stambene zgrade te kontakte osobu za komunikaciju (ime, prezime, e- mail adresu, broj telefona), a preporuka je da to bude vlasnik zgrade ili predstavnik stanara.

Za oslikavanje je potrebna suglasnost svih suvlasnika zgrade. Organizatori ističu kako je poželjno da se zgrada nalazi na prometnoj lokaciji, a nužno je da je fasadna površina čista i u dobrom stanju uz maksimalnu visinu do tri kata. Oslikavanje je u potpunosti besplatno, a Wiener osiguranje kao organizator inicijative snosi sve troškove realizacije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije