Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Što stoji iza najava štrajka u ZET-u

- Najjednostavnije rečeno, prvi sindikat ima članove Holdinga, drugi nema. Stoga zastupaju svoje interese zasebno. -  kaže Stojiljković.
03. prosinca 2019. u 20:48 2 komentara 1485 prikaza
ZET autobus
Foto: Marin Tironi/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Zdravko Stojiljković iz Pregovaračkog odbora Sindikata Zagrebačkog Holdinga objasnio je zbunjujuće poruke koje dolaze u javnost, kao i najave štrajka. Stvar je u tome, ističe, što su Sindikat Zagrebačkog holdinga-ZET Zagreb i Sindikat vozača i prometnih radnika ZET- Zagreb nepovezani i dolaze iz različitih organizacija. ZET je, naime, s 1. siječnjem 2018. godine napustio Holding. 

ZET autobus KOLEKTIVNI UGOVOR Sindikat ZET-a prijeti štrajkom, a Sindikat vozača prometnih radnika tvrdi kako nema štrajka

- Najjednostavnije rečeno, prvi sindikat ima članove Holdinga, drugi nema. Stoga zastupaju svoje interese zasebno. -  kaže Stojiljković. 

Nadalje, kaže da su najave štrajka trenutno pretjerane, jer prvo treba proći nekoliko drugih koraka u postupku. 

- Mi smo svih ovih mjeseci pokušavali mirno ispregovarati bolje uvjete na našim plaćama, s obzirom na to da nismo dobili povišicu već 10 godina. No, sve ono što nam se nudi natrag je apsolutno neprihvatljivo. Ne uspijemo li u 48 sati postići nekakav dogovor, krenut ćemo u postupak mirenja i angažirati miritelja. Tek ako i to ne prođe zadovoljavajuće, poći ćemo u štrajk - ističe Stojiljković. 

Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici
Nema predaje
Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici: Radila sam kao BioManijak
  • zoranos:

    Vozači autobusa i tramvaja - bez želje da ikoga vrijeđam - su bolje plaćeni i od profesora i od nekih liječnika. ZET kao firma je milijunskim gubicima i samo gomila dug - ali ne može propasti kao npr. Uljanik ili ... prikaži još! Đuro Đaković koji su na tržištu u koji stvarno moraju radi da bi preživjeli - a ne kao ZET čije će dubioze uvijek platiti Zagrepčani!

  • sa drave:

    Nekad su sindikalisti pusili zetu a danas voze bmve...sindakalisti su u biti druga vrsta ili b vrsta politicara u hrvata....