Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
atrakcija za sve

'Stara dama' radit će dulje - uspinjača od danas sve do ponoći

uspinjača Zagreb
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
25.07.2014.
u 10:05

Za produljenje radnoga vremena uspinjače zalagao se gradonačelnik Milan Bandić, i to zbog povećanoga broja turista i raznih priredbi na Gornjem gradu. Uspinjača, nedavno proglašena drugom najboljom u Europi, dosad je vozila do 22 sata

Prvo sredstvo organiziranoga javnog prijevoza u Zagrebu – popularna uspinjača (u funkciji još od 1890. godine) od danas će raditi sve do ponoći, i to svaki dan! Dosad je vozila do 22 sata.

Produljenje radnog vremena ove ZET-ove "stare dame", na čemu je inzistirao gradonačelnik Milan Bandić, uvjetovano je povećanim brojem gostiju, turista u Zagrebu te brojnim kulturnim i zabavnim sadržajima koji se ljeti odvijaju na Gornjem gradu, do kojega uspinjača vozi.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

– Svaki dan uspinjača raditi počinje u 6.30 sati i polazi svakih 10 minuta, a kada priljev putnika bude tražio, vožnja će kretati odmah nakon popunjenja svih slobodnih mjesta u kabinama – obavještavaju iz ZET-a.

Zagrebačka uspinjača nedavno je, u jednom internetskom izboru, proglašena drugom najboljom i najatraktivnijom u Europi, pa su i posjetitelji i građani Zagreba za njezinim korištenjem pokazali veći interes. Godišnje ih se preveze, u dvije kabine, prema podacima ZET-a, oko 675.000.

>>Druga najbolja uspinjača u Europi ona je zagrebačka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije