Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
putnici u strahu

Snimili vozača ZET-ova autobusa kako tijekom vožnje – telefonira!

Autobus ZET
Foto: Screnshot YouTube
1/3
06.11.2014.
u 09:00

Na liniji Borovje – Glavni kolodvor putnici snimili vozača dok razgovara u vožnji i video postavili na internet. Već su se žalili na njegovu bahatost i nekulturu, ali ZET dosad nije reagirao

Vožnja za putnike koji se koriste ZET-ovom autobusnom linijom na relaciji Borovje – Glavni kolodvor, naročito za one koji se voze u večernjim satima, noćna je mora.

Razlog tome jest vozač poznat svim građanima koji se voze na spomenutoj relaciji. Kako su nam dojavili čitatelji, bezobrazan je i nekulturan, a svjesno ugrožava i njihovu sigurnost kao i sigurnost svih ostalih sudionika prometa jer za vrijeme vožnje – razgovara na mobitel.

“Sve nas ugrožava”

Iako su putnici nekoliko puta upozoravali vozača, a o njegovu ponašanju obavijestili i Zagrebački električni tramvaj te tražili da se poduzmu mjere, a oni se za plaćenu kartu sigurno voze u autobusu, do danas nije napravljeno ništa.

Da dokažu istinitost tvrdnji u vožnji su snimili vozača, a snimku osim medijima proslijedili i na internet i tako javno apelirali da ih se zaštiti od načina na koji spomenuti vozač obavlja svoj posao.

Pritužbe smo u ZET slali još prije tri mjeseca, no do danas nam nitko nije odgovorio. Riječ je o drskom vozaču koji ugrožava sve nas – poručuju putnici.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/Pixsell/Ilustracija

Snimka kao dokaz njihovim tvrdnjama bila je dovoljna da iz Zagrebačkog električnog tramvaja napokon reagiraju i sankcioniraju vozača.

Zaposlenici ZET-a odsad će ne intenzivne tečajeve lijepog i kulturnog ponašanja prema putnicima

– Zahvaljujući dojavi, postupak je započeo identifikacijom vozača. Preuranjeno je prejudicirati ishod predmeta. Nakon prikupljanja potrebnih izvješća i drugih parametara koji su sastavni dio postupka moći ćemo govoriti konkretnije. No, na temelju podataka i snimke poduzet ćemo raspoložive mjere kako putnici ne bi više imali neugodnosti na kojima se ispričavamo– poručio je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a.

Baca sjenu na ostale

Zbog spomenutog slučaja koji je bacio sjenu i na sve zaposlene vozače, u ZET-u će započeti s intenzivnim radom odnosno treningom vozača i podučavat će ih kulturi i načinu na koji će se odnositi prema putnicima.

Osuđujemo svako neprimjereno ponašanje, a osobito praksu koja je u suprotnosti sa Zakonom o sigurnosti cestovnog prometa ili našim aktima. Nažalost zbog pojedinaca se stvara negativan dojam – rekao je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a.

Komentara 9

DU
Deleted user
09:26 06.11.2014.

A u međuvremenu, dok se ne nauči - ako ovaj išta uopće može korisno naučiti, ćete ga i dalje držati na plaći. Po meni ovaj ne može dalje više voziti, bahati se doma ženi.

VI
Vito
10:04 06.11.2014.

Gradski javni prijevoz mora biti besplatan __________ Nisu stanovnici u gradu zbog janvog prijevoza, nego je javni priejvoz zbog stanovnika. ___________ Stanovnici plaćaju komunalnu naknadu za komunalne usluge, a ne za plaću "apartčikima" "zaposlenima" u gardskim komunalnim djelatnostima __________ Pogotovo što, sad samo za Zagreb, ZET nije privatna tvrtka, nego gradska tvrtka koja služi stanovnicvima za prijevoz od i do radnog mjesta.

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
18:48 06.11.2014.

Nije jedini ;(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije