Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZAZVAO BIJES GRAĐANA

Vozač busa zatvorio vrata i ugasio motor jer putnik nije platio kartu

ZET 268
Foto: Ana Škiljić Ravenšćak
1/2
30.04.2014.
u 08:36

– Znaš li ti da karta vrijedi sat i pol, kasnimo na posao – nastavili su putnici predlažući vozaču da pozove nekog od kontrolora, policiju, da učini nešto ili bar nek otvori vrata i ne drži ih više kao taoce

Vozač ZET-ova autobusa linije 268, koja prometuje između Glavnog kolodvora u Zagrebu i Velike Gorice, izazvao je bijes građana koji su jutros kasnili na posao jer nije htio krenuti. Razlog?

Jedan od putnika nije platio kartu već je nonšalantno prošao pored vozača i sjeo. Kad su ostali putnici ušli, vozač je zatvorio je vrata i ugasio motor. Nije zamolio putnika bez karte da se vrati do njega, nije pozvao svoje kontrolore kojih je na Glavnom kolodvoru u Zagrebu ujutro mnogo, nije zvao policiju.

– Hajde, kreni! Tvoj je posao da voziš, a ne da kontroliraš karte – povikali su putnici, na što je vozač ostao nijem na svome mjestu.

– Znaš li ti da karta vrijedi sat i pol, kasnimo na posao – nastavili su putnici predlažući vozaču da pozove nekog od kontrolora, policiju, da učini nešto ili bar neka otvori vrata i ne drži ih više kao taoce.

U međuvremenu je krenula druga 268-ica čiji je vozač pretpostavio da je kolegin autobus u kvaru. Stao je i čekao jer je strogi vozač još neko vrijeme zavlačio i nije htio putnicima otvoriti vrata da se presele u drugi autobus.

Foto: Ana Škiljić Ravenšćak

Naposljetku, vozač je otvorio vrata i ostao u svome vozilu. Prema novim ovlastima, vozači ZET-ovih autobusa imaju pravo zaustaviti vozilo kad primijete putnika bez karte, ali vrata vozila moraju otvoriti i ostalim putnicima omogućiti da pričekaju drugo vozilo.

Tko je bio putnik bez karte, nije poznato. Besramno je sjedio i šutio. Iako su putnici stali na njegovu stranu komentirajući da vozačev posao nije kontrola karata, odgovornost je i na njemu. Neka sljedeći put kupi kartu ili barem neka bude fer prema putnicima koji su platili svoju kartu pa izađe iz autobusa.

Iz ZET-a zasad nisu mogli komentirati slučaj.

>>Studenti morali ugasiti ZETcheck, aplikaciju točniju i bolju od ZET-a

Komentara 138

KS
krseljak.srnova
09:48 30.04.2014.

Smatram da se mora uvesti red ,da se nitko ne može voziti bez karte. Bio sam svjedok da mladić nije imao kartu ,ali je i dalje sjedio,i bezbrižno surfao po svom skupom mobitelu.Izgleda da smo mi koji uredno plaćamo kartu obične budale.

IL
ilijan
09:16 30.04.2014.

koje vidijo da se može vozikati gradom bez karte, mora se uvest reda. Ako nemaš kartu marš iz autobusa....

PE
Pemac49
08:59 30.04.2014.

Tu nema Komentara -Viste svi BOLESNI .I taj Vozac i taj Idiot bez Karte a da ne govorim i viu svi koji ste bili u tom Autobusu .. aklo Vozac nije u roku od 5 minuta meni otvorio Vrata dada mogu van to je kazneno djelo odeuzamanja Slobode . Drugo koliko vas je bilo tu u tom Autobusu dali nitko nijhe imao mobitel i pozvat onaj broj Policije za hitne slucajeve neznasm sta imate tu u domovini i policija bi uradila svoje ,sad ste dokazali da ste svi osinuti mokrom krpom -hvala poz vas barba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije