Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Život

Sinoć ulovljene sabljarke iz Viškog kanala stigle u Zagreb

Oko 300 kilograma sabljarke u srijedu je stiglo u zagrebački restoran Bota Šare gdje će ih, kažu, gostima posluživati na grilu, u tempuri, umaku od bijelog vina i domaćih kapara ili na salati
26. kolovoza 2020. u 17:48 1 komentara 1204 prikaza

Čak 300 kilograma sabljarke ulovljeno je sinoć u Viškom kanalu te je posebnom dostavom stiglo u popularni zagrebački restoran Bota Šare. Upravo su ovi dani najbolji za izlov sabljarki kojih u ovo vrijeme ima mnogo u Jadranskom moru. Love se noću, a ribolovci kažu kako je lov na njih posebno uzbudljivo iskustvo.

Fascinantni prizor u ulici kralja Zvonimira 124 u središtu Zagreba malo je koga ostavio ravnodušnim. Prolaznici su poželjeli fotografiju s ovim pravim morskim grdosijama. One će pak ovih dana biti posluživane gostima na terasi restorana Bota Šare na grilu, u tempuri, u umaku od bijelog vina i domaćih malostonskih kapara ili pak na salati.

Sabljarke obitavaju u otvorenim morima, no Jadransko more također je njihov dom. Jedne su od najvećih morskih grabežljivaca koje mogu narasti više od pola metra te težiti više od 500 kilograma. Sablju, koja je nastavak gornje čeljusti, koristi za napad i za obranu, vrlo je brza i okretna, a živi uglavnom na većim dubinama, od 200 do 800 metara. Vrstan je predator koji se hrani pretežno ribom, iako jede i rakove i glavonošce.

Kaleigh Hendershot
sve se promijenilo
Gdje je danas Amerikanka koja se udala i preselila u Hrvatsku, o čemu je snimala brojne videe?
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima
  • Avatar Holographic
    Holographic:

    Posebna dostava. Hp nije sigurno. Sjedaj mali u auto i gas gore dolje.