Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umijeće pregovaranja

Sindikati s Bandićem dogovorili regres od 2000 kuna

kune
arhiva VL
11.06.2010.
u 13:44

Na današnjem susretu predstavnika Grada u ime poslodavca te sindikata koji zastupaju gotovo 6500 zaposlenih dogovoreno je da će regres za 2010. iznositi 2000 kuna, a božićnica 500 kuna.

Iako se prvotno činilo da će zagrebački gradonačelnik Milan Bandić s obzirom na sve tanja proračunska sredstva biti nepopustljiv u pregovorima sa sindikatima zaposlenih u predškolskom odgoju i kulturi o ovogodišnjem iznosu božićnica i regresa, danas postignuti dogovor ostavio je priličan optimizam na obje strane.

Na današnjem susretu predstavnika Grada u ime poslodavca te sindikata koji zastupaju gotovo 6500 zaposlenih dogovoreno je da će regres za 2010. iznositi 2000 kuna, a božićnica 500 kuna. Ostavljeno je i prostora za pregovore o eventualnom većem iznosu božićnice, ovisno o punjenju gradskog proračuna u listopadu ove godine.

S obzirom na recesijske uvjete u kojima se puni gradski proračun te novodogovorene iznose regresa i božićnice, sindikalni zastupnici zaposlenika potpisat će aneks postojećeg ugovora, a za naredni tjedan najavljeno je potpisivanje i novih kolektivnih ugovora koji su u svibnju istekli zaposlenicima u predškolskom odgoju.

I iz sindikalnih redova ne kriju zadovoljstvo dogovorenim iznosom regresa i božićnica. Kako navodi Anita Car, predsjednica Sindikata odgoja i obrazovanja Hrvatske, riječ je o najbolje mogućem postignutom u pregovorima, uz očuvanu osnovicu za plaće.

- Grad je do sada imao potpuno neprihvatljiv prijedlog od 1000 kuna regresa i 500 kuna božićnice, a postigli smo dogovor koji je optimalan - ocijenila je Car.

Na jutrošnjem sastanku u gradskoj upravi u ime Grada pregovore je vodio gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima, a u ime zaposlenika sudjelovali su predstavnici Sindikata vatrogasaca Grada Zagreba, Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH - podružnice Sindikata Gradske uprave Grada Zagreba, podružnice profesionalnih vatrogasaca JVP Grada Zagreba, Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske, Sindikata odgoja i obrazovanja Hrvatske, Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi i Nezavisnog sindikata bibliotečnih djelatnika Hrvatske.

 

Komentara 2

UK
Ugo Kajvez
14:14 11.06.2010.

Pa uskoro peti mandat kaj ne ?

ST
standup
15:57 12.06.2010.

..na kraju cé ispasti, da je Bandic´, jedini sposobni i pametni Cóvik na Vlasti...., a ovi ostali psicí laju..na misec...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije