Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
komunalne akcije

Prioriteti kvarta Trešnjevka-jug: 2 milijuna kuna više za igrališta

Trešnjevka-jug
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/2
20.03.2014.
u 14:00

Ove godine ipak će biti novca i za uređenje križanja na Jarunu. Za naknadu vijećnicima Gradskog vijeća četvrti u kojoj živi 66.000 stanovika izdvojeno 1.340.000 kuna

Za male komunalne akcije u gradskoj četvrti Trešnjevka- jug ove će se godine utrošiti čak dva milijuna kuna više nego što je za iste akcije bilo predviđeno prošle godine.

Na raspolaganju za javnu rasvjetu, javnoprometne površine, igrališta i prostore mjesne samouprave, kao i naknadu za rad vijećnika na području spomenute gradske četvrti predviđeno je za ovu godinu ukupan iznos od 11.755.200 kuna.

Bez kapitalnih projekata

I dok se lani dio novca potrošio za podmirivanje obveza iz prošlog razdoblja, te se realiziralo tek 30 akcija, ovogodišnjim planom pređviđeno je da će se najviše novca, čak 7.037.150 kuna, izdvojiti na uređenje dječjih igrališta, zelenih površina, uređenje ograda i okoliša škola. To je, kako doznajemo, za više od 66 tisuća stanovnika koliko ih živi na području ove gradske četvrti prioritet. Usvojenim kvartovskim proračunom također je predviđeno 30 tisuća kuna za projektiranje trim vježbališta na tri lokacije u četvrti - Parku 149. brigade u Gajevu, na Prečkom, kao i u Vrbanima u Palinovečkoj ulici 25.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Najskuplje će biti plaćeno uređenje dječjeg igrališta u Ulici Hrvoja Macanovića za koje je proračunom predviđen iznos od čak 900.000 kuna. Veliki kapitalni projekti u Planu malih komunalnih akcija nisu predviđeni, ali zato će se u ovoj četvrti iscrtati parkirališna mjesta i to u Listopadskoj ulici od kućnog broja 9 do 13, Rudeškoj cesti od broja 142 do 158, Kikićevoj od kućnog broja 1 do 17 i u Prečkom u Ulici Slavenskog od broja 21 do 33 zapadno od zgrade. Planiranim akcijama predviđeno je i uređenje nogostupa koja će se uređivati na Knežiji, Vrbanima i Srednjacima.

Projektna dokumentacija

Od ukupnog iznosa za gradsku četvrt Trešnjevka-jug za godišnju naknadu rada vijećnika gradskog vijeća i mjesnog odbora, izdvojit će se 1.340.000 kuna dok je za druge namjene predviđen iznos oko 159 tisuća kuna. I dok lani nije bilo dovoljno novca za izradu projektne dokumentacije križanja Ulica Ferdinanda Budickog, Trpanjske ulice i Ulice Hrvatskog sokola isti je plan predviđen u 2014. Za projektnu dokumentaciju rezervirano je 43.000 kuna.

Komentara 3

LO
lopti28
14:42 20.03.2014.

Naseljenost s druge strane rijeke je odaje dojam da se radi o predgrađu nekog sela.Zagreb i nije grad na rijeci nego pored potočića kojeg nazivaju rijekom.Zato nikad neće ni biti velegrad niti imati urbani šarm.

PA
pajopatak
07:55 21.03.2014.

Hvala novinarki na uslišanoj molbi za ovim člankom :) Molim da novinarka istraži da li se misli skoro graditi bazen u naselju Špansko, gradska četvrt Stenjevec. Bandić ga je obećao, ali još ništa nije pokrenuto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije