Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Učili kako sigurno roniti

Postavili bazen i zaronili – u samom centru Dugog Sela

Foto: Pogled u plavo
1/8
11.09.2017.
u 11:39

Pod vodom u ronilačkom odijelu uz instruktore našla se i 80-godišnja umirovljenica Anđelka, koja se zainteresirala za tečaj ronjenja

Mala djeca, ali i umirovljenici prošlog su vikenda isprobali kako je naći se pod vodom s punom ronilačkom opremom.

I to usred Dugog Sela. Pokraj Gradske sportske dvorane agencija Promocija ronjenja i Sportski centar Dugo Selo u suradnji s Gradom i Turističkom zajednicom postavili su 10-metarski bazen u sklopu projekta “Pogled u plavo” i dugoselske manifestacije "Dani sporta" koju su otvorili gradonačelnik Nenad Panian i sportski promotor Mario Valentić.

- Dugo Selo je grad sporta, a treći smo u županiji kao grad koji izdvaja za sport i treći u državi po natalitetu. Naše sportske udruge te klubovi su u vrhu Hrvatske, tu je i stolni tenis rukomet, nogomet, taekwondo. Ovo je dan sporta, dan mladih. Ono što je najvažnije je širenje i promocija sporta. Cilj nam je da se i u Dugom Selu osnuje ronilački klub. Pogled u budućnost je pogled i u sport. Želja nam je da ova manifestacija preraste u regionalni sajam sporta i na taj način možemo promovirati, ne samo Grad Dugo Selo i Županiju već i sportski turizam u Hrvatskoj – kazao je Panian.

Za sigurnost ronilaca početnika, kojih je tijekom vikenda bilo više od 350, pobrinuli su se instruktori kluba AdriatiCro Zagreb i instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama, koji su članovi Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama. Zanimljivo je i da su u istom bazenu oborena i dva Guinnessova rekorda u ronjenju na dah. Zaronio je i rukometaš Vlado Šola, a među najstarijima je bila 80-godišnja umirovljenica Anđelka, koja se zainteresirala za tečaj ronjenja.

- Ovo je bilo fenomenalno iskustvo, imao sam osjećaj kao da sam astronaut. Lebdjeli smo pod vodom, mislim da bi to svi trebali probati. Ovo je samo bazen, a zamislite tek da u nekom predivnom moru lebdite i doživite bogatstvo flore i faune - istaknuo je Vladimir Šola, bivši hrvatski rukometni reprezentativac i član stožera hrvatske rukometne reprezentacije. Ipak, ronjenje je još više razveselilo i oduševilo najmlađe. Osmogodišnja Klara i desetogodišnja Iva prošli su vikend po prvi puta na leđa stavile bocu s kisikom i hrabro zaronile u plavetnilo bazena.

- Ronjenje je super, prvi put u životu dišem u vodi. Nije me bilo strah jer je bio jedan ronioc sa mnom – rekla je Klara, dok je Iva dodala da bi voljela još koji puta zaroniti. Voditeljica projekta Pogled u plavo, Andreja Vedrina naglasila je kako je kroz 43 nastupa projekta do sada besplatno zaronilo preko 12 000 osoba te da je cilj Pogleda u plavo promovirati ronjenje kroz gradove na inovativan način samim ronjenjem posjetitelja. Osim o ronjenju, zainteresirani su građani i budući sportaši mogli dobiti informacije i o raznim drugim sportovima – nogometu, rukometu, stolnom tenisu, biciklizmu, kuglanju... Kako je bazen bio postavljen odmah do street workout parka, Dugoselcima je to bila idealna prilika da isprobaju sprave i na tom vježbalištu. Bogati program za velike i male nastavlja se i tijekom narednih tjedana jer su u tijeku Dugoselske jeseni, u sklopu kojih će se održati "Fišijada i političko pecanje", moto susret, berba grožđa, biciklijada, kulinarska manifestacija "Stara jela z Dugog Sela"...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije