Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Počelo prikupljanje zahtjeva za kupnju 332 POS-ova stana u Klari

Prijave se trebaju predati najkasnije do 15. travnja APN-u, Savska 41/VI, a predviđa se da će gradnja završiti do 2015. godine
24. siječnja 2013. u 10:05 8 komentara 988 prikaza
pos stan
Foto: Dalibor Urukalovic/Poslovni dnevnik/PIXSELL

Nakon četiri godine stanke, u Zagrebu će se na proljeće početi graditi 332 POS-ova stana u Klari, na zemljištu od 12 tisuća četvornih metara. Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je jučer javni poziv za prikupljanje zahtjeva za kupnju tih stanova iz Programa društveno poticajne stanogradnje.

Pravo kupnje imaju svi hrvatski građani, a cijena stana vjerojatno će biti 1100 eura po četvornom metru.

– Namjerno smo išli s ovakvim javnim pozivom da bi troškovi građana bili što manji. Dakle, za ovu prvu prijavu mogu se priložiti kopije dokumenata, odnosno, izjave bez ovjere potpisa davatelja izjave. Kada se suzi izbor, najkasnije prilikom odabira stana, građani su nam dužni podnijeti originale i ovjerene izjave na uvid – poručio je Željko Uhlir, direktor APN-a.

Istaknuo je, također, da će osnovnu prednost imati građani koji prvi put kupuju stan te oni koji žive u neodgovarajućim uvjetima. Ostala mjerila prema kojima će se utvrditi lista prvenstva su broj članova obitelji, životna dob, stručna sprema, djeca predškolske i školske dobi, invaliditet te sudjelovanje u Domovinskom ratu. Zahtjev za kupnju stana građani podnose na posebnom obrascu, koji mogu preuzeti u prostorijama APN-a u Savskoj cesti 41/9 ili na internetskim stranicama Agencije.

– Procjena ukupne investicijske vrijednosti je 130 do 160 milijuna kuna, a stanovi bi trebali biti dovršeni do 2015 godine – najavio je direktor APN-a.

Što sve zainteresirani građani, osim domovnice, rodnog lista, potvrde o prebivalištu i stambenom statusu trebaju priložiti uz zahtjev za kupnju stana, mogu saznati na internetskoj stranici APN-a. Prijave na listu trebaju se dostaviti na adresu Savska 41/VI, najkasnije do 15. travnja.

>>Stan od 60 metara četvornih bit će jeftiniji i do 20.000 eura

Top 3 festivala koje obožavaju poslovnjaci: Gdje se zabavlja Generacija X?

A1 izdvaja za Vas

  • than:

    "Pravo kupnje imaju svi hrvatski građani..." Vec znam tko ce biti prvi u redu, a kako su nasi spiskovi azurni te nema korupcije ne bi se cudio da kupi i netko sa 20ak nekretnina.

  • Brkonix:

    Kupio moj poznanik za 1000€ prije 10-tak dana.

  • Mlatimudan:

    U Svetoj Klari se i danas za 1.100 eura može kupiti nov novcat stan. Ponudbena cijena im je obično oko 1.300 eura, a prodaju se za 20-30% niže.