Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

'Plavi vulkan' u Blatu: 'Zašto ne bi bio u Zagrebu?'; 'Ima važnijih stvari od nogometa'

Projekt vrijedan 120 milijuna eura, od kojeg 70% plaća Grad, trebao bi se izgraditi u naselju Blato, u blizini zagrebačke Arene
08. kolovoza 2018. u 06:50 96 komentara 9010 prikaza
Blato
Pogledajte galeriju 1/2

Milan Bandić najavio je kako je nacionalni stadion s Kajzerice premjestio pored nikad dovršene Sveučilišne bolnice u Blatu.

Gradonačelnik Bandić obišao je Trg da provjeri da li je sve očišćeno nakon dočeka Vatrenih Druga rješenja Bandić za nacionalni stadion našao novu lokaciju i odbija privatne investitore

Plavi vulkan arhitekta Hrvoja Njirića, smišljen je još 2008. godine kada je Njirić dobio i nagradu, a do prije tri tjedna i Bandić i Njirić tvrdili su kako je moguće graditi ga jedino pored Velesajma.

Ipak, projekt vrijedan 120 milijuna eura, od kojeg 70% plaća Grad, trebao bi se izgraditi u naselju Blato, u blizini zagrebačke Arene kako navijači ne bi ulazili u sam grad, što je Bandić istaknuo kao jednu od prednsoti. 

Gradska skupština Odgovorio Peović Vuković Bandić: Izgradit ću nacionalni stadion, a vi možete crknuti od tuge

Stadion bi se gradio odmah pored buduće dječje bolnice, odnosno nedovršene Sveučilišne bolnice i na mjestu gdje je planirana gradnja Termi Zagreb

Ipak, oba obećanja nisu ispunjena pa tako livada u Blatu stoji kao neugodan prizor na samom ulasku u grad. 

Milan Bandić Vodi kampanju Optužbe zagrebačkog HSS-a: Bandić troši javni novac u privatne svrhe

Odlučili smo povodom toga otići do samog mjesta budućeg stadiona, a pritom i ispitati građane Zagreba što misle o novom stadionu.

- Neka stadion bude u Zagrebu, i tako svi dolaze u Zagreb - rekao je jedan od građana, a našlo se i onih koji se protive gradnji stadiona.

>> Pogledajte što građani kažu o nacionalnom stadionu koji bi se trebao izgraditi u Blatu

- Nogomet je najvažnija sporedna stvar na svijetu, ali nije glavna stvar. Važnije su nam školstvo, zdravstvo, mladi...- zaključila je jedna mlada djevojka. 

>> Pogledajte 10 hitova Vatrenih 

 

  

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
 • jm98:

  Biti drugi na svijetu a ne imati nacionalni stadion je neprimjereno.Protivnici stadiona isti oni koji se protive sve pa i gradnji rotora,obnavljanju cesta itd.Njih novinari nađu.Stadion mora biti u Zagrebu.

 • Avatar heyhay
  heyhay:

  Pametan nikad nebi želio stadion u svome kvartu ,poslije izgubljene utakmice domaćin ili gost ti razbiju pola kvarta.

 • prajdali100:

  Treba nam taj hebeni stadion ! I ne za 35000 gledatelja već za 60000 tisuća.Ako su Makedonci mogli evo i Srbi kreću pa valjda možemo i MI i to bolje od njh.