Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA VANDALIMA SE TRAGA

Očišćeni grafiti, na bisti osvanule ruže

Bista Ive Lole Ribara
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/5
21.10.2017.
u 13:34

Cvijeće su, kao znak protuakcije na napad plavim sprejom i uvredljivim porukama, ostavili članovi udruge Antifašistički vjesnik

Nakon što su komunalci očistili tragove plavog spreja i ustaškog znakovlja koji su u utorak osvanuli na bisti Ive Lole Ribara, na spomeniku je ostavljeno cvijeće. Buket crvenih ruža u parku na južnoj strani Prilaza baruna Filipovića za partizanskog su heroja ostavili članovi udruge Antifašistički vjesnik. Tako su odlučili reagirati na oštećenje ne samo “friško” postavljene biste Ive Lole Ribara, već i plavo “U” i “NDH” koji su u noći na srijedu osvanuli na spomeniku palim borcima u Adžijinoj ulici.

“Bista Ive Lole i spomenik palim borcima u Adžijinoj očišćeni su, ali su tragovi napada, na žalost, još vidljivi. Pozivamo vas na protuakciju. Položite cvijeće na napadnute spomenike i pokažite da Ivo Lola, Joža Vlahović i Kata Dumbović nisu sami. Ako niste u Zagrebu, posjetite lokalni spomenik NOB-a, pa makar bio i srušen ili vandaliziran, te položite cvijeće”, napisali su članovi Antifašističkog vjesnika na svojoj internetskoj stranici i društvenim mrežama.

Za vandalom ili više njih koji su ovog tjedna “pohodili” spomenike antifašistima u metropoli i zašarali ih zagrebačka policija i dalje traga. Prijeti im do pet godina zatvora.

Komentara 19

IL
ilijan
17:04 21.10.2017.

Treba bistu ukloniti jer je postavljena nezakonito. Pri tom Bamdić treba platiti sve troškove koji su nestali oko svega toga.

HO
homofob
01:35 22.10.2017.

Ne vidim u cemu je problem ako netko umjetnicki izrazi, kulturno kao sto to rade "kulturnjaci" hrvatskim novcima, misljenje,da je taj koljac komunjara jednak koljacima ustasama pa slijedeci puta osvane uresen crvenom zvijezdom i crnim U s fasistickim fasces (bojnaa sjekira uvezana remenjem i snopicem batina). Sloboda izrazavanja kao masturbiranje raspelom i izvlacenje hrvatske nacionalne zastave iz zenskih genitalija je bila branjena od "naprednih". Okrenimo malo pilu naopako: Zivjela sloboda izrazavanja!

ST
Stipan
17:50 22.10.2017.

Ona država koja živi od prošlosti , nema budućnost. Neznam što su komunisti, prekršteni u antifašiste ,dobrog učinili za Republiku Hrvatsku. Svo to ruglo treba ukloniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije