Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Partizanski heroj

Nakon tjedan dana vandali pošarali bistu Ive Lole Ribara i nacrtali slovo "U"

bista Ive Lole Ribara
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/9
17.10.2017.
u 11:33

Policija istražuje tko je na bistu nacrtao ustaško slovo "U" i pošarao je, a osumnjičenih još nema

Bistu partizanskog heroja Ive Lole Ribara, koja je prije sedam dana vraćena u park u Prilazu baruna Filipovića, vandali su nešto prije deset sati išarali plavim sprejom, a ispod imena i prezimena nacrtali ustaško znakovlje.

Zagrebačka policija kazala je da je u jutarnjim satima zaprimljena i evidentirana dojava o tom vandalizmu.

Policija istražuje tko je na bistu nacrtao ustaško slovo "U" i pošarao je, a osumnjičenih još nema, izvijestili su.

Bista je vraćena 10. listopada, a na istom je mjestu stajala do 1991. kada ju je netko ukrao.

Autor je akademski kipar Kosta Angeli Radovani, a izradila ju je Ljevaonica umjetnina ALU.

Komentara 100

Avatar liquidsky
liquidsky
13:29 17.10.2017.

Ovaj naš mali narod, u kojem je dio građana "desni", dio "lijevi", a preostali dio ima drukčije životne brige, iskompleksiran je do besvijesti. Petokraka zvijezda i slovo "u" živjet će u nama dok ovaj planet ne smlavi kakav asteroid. Dok se to ili nešto slično terminalnog ne dogodi, narodi nekim čudom razvijenih zemalja smijat će se našoj općoj mudrosti i stalnom stremljenju ka višim razinama postojanja.

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
19:01 17.10.2017.

Nisu je vandali išartali ......već su je vandali ilegalno postavili...makar ne po noći već po danu.Policiji je ta osoba dobro poznata i pitanje je zašto ništa nije poduzela u krženju zakona. .Ova bista je legalno skinuta 1996.g odlukom Skupštine Grada Zagreba i sklonjena u povijesni muzej.....Dakle,priče druga Bandića da ju je netko ukrao ne drži vodu.On ju je samovoljno i protupravno postavio u maniru šerifa Divljeg zapada....

Avatar canicolZotiT
canicolZotiT
13:15 17.10.2017.

Jugoslavija za koju se Lola borio je propala. I sto Lola i njemu slicni imaju sa suvremenom Hrvatskom? S njim treba isto uciniti kao i sa Titom. Van iz ZG i HR.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije