Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Američki nogomet

Nikad nismo ni voljele nokte, a za ovaj sport nisu najvažniji ni mišići

'18.01.2011.Zagreb, Hrvatska -  Cvjetno naselje, Ivana Jandras i Ivana Rebic - cure koje osnovaju prvi zenski klub americkog nogometa.Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
'Marko Prpic/PIXSELL'
19.01.2011.
u 19:32

Prve treninge djevojke će imati već početkom veljače, a trenera, prostorije za treniranje i teretanu na Velesajmu osigurat će im muški football klub Patriots

Naguravanje i razbijeni nosevi dio su sportske igre koju će mlade Zagrepčanke uskoro započeti trenirati, a njihov san je da se kao prva hrvatska ženska ekipa sukobe sa svojim protivnicama iz Austrije i Slovenije te odmjere snage u američkom nogometu. Ideja da se pokrene prva ekipa žena koje će se baviti tim sportom došla je kao reakcija nakon odgledane muške "tekme".

Najvažnija je inteligencija

– Pa zašto i cure ne bi mogle trenirati američki nogomet? Dovoljno smo jake, a nisu uvijek mišići presudni da bi se postigli dobri rezultati. Inteligencija zapravo igra najvažniju ulogu, a nje imamo dovoljno kao i dečki – kazala je Ivana Jandras, idejna začetnica tima.

Sa svojim prvim treninzima započinju već sljedeći mjesec, a ništa ne bi uspjele da nije bilo podrške sada već poznatog kluba Zagreb Patriots, kažu.

– Oni će nam osigurati trenera koji će raditi s nama tri puta tjedno, a treninge ćemo imati u teretani na Velesajmu te na terenu – dodala je Jandras.

Straha od ozljeda, kažu, nemaju. Štitnici i sva potrebna oprema uskoro će im biti na raspolaganju, a nikada nisu ni voljele duge nokte.

– Pokoja modrica neće biti ništa strašno. Adrenalin, timska igra i zadovoljstvo sigurno će pomoći da se one prebole – kazala je igračica Ivana Rebić.

Policajka, tajnica, studentica, od 17 pa do 27 godina, samo su neke od članica tima koji zasad još nema ime.

– Skupit ćemo prijedloge na hrpu pa izabrati – dodale su vesele djevojke.

11 igračica u timu

Za sada ih je samo deset skupilo hrabrost i prijavilo se na treningu, a da bi mogle početi trebaju još pet cura za rezervu.

– Za tim je potrebno jedanaest igračica, a nas je tek deset. Krive su predrasude da se za ovaj sport traži neka određena, grublja fizionomija. Većina nas je prosječna, a za mene kažu da sam i štrkljava – dodala je Ivana Rebić te pozvala sve zainteresirane Zagrepčanke da im se pridruže na treninzima i zaigraju football.

Komentara 1

RF
rudy fernandez
12:28 25.01.2011.

jel zna neko di se to trenira?kako,kad,gdje? mozda nas ima par zainteresiranih. informacije,molim vas ako netko zna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije