Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Ne prestaju protesti zbog radova na rotoru, pobunio se HDZ: Ugrožen je život građana

Napominju da će osim kvalitete života građana koji žive i rade na području Novog Zagreba, povećana i učestalija prometna preopterećenja utjecati na gospodarsku aktivnost gospodarskih subjekata na području Novog Zagreba
02. kolovoza 2018. u 16:52 14 komentara 2155 prikaza
rotor
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Zagrebački HDZ ocijenio je u četvrtak da će zbog načina rekonstrukcije Remetinečkog rotora koja bi trebala trajati do početka 2020., biti ugrožena kvaliteta života građana Novog Zagreba te da je najavljena obustava prometa s ponuđenim alternativama nedovoljno izučena i napravljena ishitreno bez sagledavanja cjelokupne slike prometnog sustava Grada.

rotor 'ISHITRENA ODLUKA' Ljutiti zbog rotora: Dajte građanima Novog Zagreba besplatno parkiranje u centru!

Tramvajski promet Novim Zagrebom između Savskog mosta i Sopota obustavlja se od ponedjeljka 6. kolovoza zbog rekonstrukcije Remetinečkog rotora koja će trajati do početka 2020., a tijekom koje će preko Save voziti izvanredna autobusna linija.

HDZ u priopćenju ističe da je rekonstrukcija Remetinečkog rotora nužan zahvat za odvijanje kvalitetnijeg i učinkovitijeg prometa te osiguranja održive mobilnosti, no ocjenjuju da će način na koji će radovi započeti i trajati stvoriti dodatne probleme na već ionako preopterećenim raskrižjima (Avenija Dubrovnik i Većeslava Holjevca te SR Njemačke i Avenija Dubrovnik) te preostalim mostovima koji povezuju Novi Zagreb sa središtem grada.

>> Pogledajte zadnje dana prometa na rotoru prije 1,5-godišnje stanke zbog radova

Ocjenjuju da je najavljena obustava prometa s ponuđenim alternativama nedovoljno izučena i napravljena ishitreno, bez sagledavanja cjelokupne slike osjetljivog prometnog sustava Grada Zagreba što, upozoravaju, može imati dalekosežne neželjene posljedice na široki broj korisnika i gospodarstvo u cjelini.

rotor KREĆE OBNOVA ROTORA Pola Novog Zagreba od ponedjeljka ostaje bez tramvaja na godinu i pol dana

Prebacivanje putnika na autobusne linije teško će se postići razina dosadašnje kvalitete usluge

Iz zagrebačkog HDZ-a ocjenjuju da će se prebacivanjem putnika na dodatne autobusne linije "koje bi trebale prometovati već ionako preopterećenim prometnicama", teško postići razina kvalitete usluge koju su građani do sada imali koristeći tramvajski prijevoz. To će, poručuju, neminovno dovesti do manje privlačnosti javnoga gradskog prijevoza i povećanja korištenja ostalih oblika prijevoza, a poglavito automobilskog.

Prebacivanjem putnika s tramvajskog na autobusni podsustav, cjelokupni javni prijevoz putnika iz Novog Zagreba odvijat će se preko postojeće cestovne infrastrukture na Jadranskom mostu, čime će se, upozoravaju, dodatno povećati prometno opterećenje na samom mostu i pristupnim cestama, a vrijeme putovanja putnika koji su do sada koristili tramvajski prijevoz bit će znatno produljeno, posebno u vršnim periodima.

rotor Nova regulacija 60.000 ljudi bez tramvaja, a Grad im to 'zaboravio' najaviti

Napominju da će osim kvalitete života građana koji žive i rade na području Novog Zagreba, povećana i učestalija prometna preopterećenja utjecati na gospodarsku aktivnost gospodarskih subjekata na području Novog Zagreba (Avenue Mall, Arena).

Stoga poručuju da bez kvalitetnog sagledavanja potreba građana i gospodarskih subjekata na području Novog Zagreba prije i tijekom privremene prometne regulacije te njihovog uključivanja u proces odlučivanja, nije moguće na adekvatan način ponuditi odgovarajuća alternativna rješenja.

>> Pogledajte promet na rotoru prije 1,5-godišnje stanke zbog radova

 

Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
komentirala je
Nakon što je sve rasplakao s pjesmom njezina oca, javila se i Ella Dvornik
 • Avatar zagor74
  zagor74:

  Da je napravljen jarunski most, rotor ne bi ni trebalo rekonstruirati! A ovako? Samo će se gužva preliti na raskršće Savska/Selska....opet Banderas radi gluposti, a mi Zagrepčani pušimo...pa ond opet glasajte za njega...

 • HRBHB:

  kakvi prosvjedi,novinaru potpisi se...

 • Avatar grom76
  grom76:

  Tko koga ovdje da ne kažem šta.Ti isti koji kak ti sad prosvjeduju i brinu se za gradjane do jučer au njurgali zašto se Rotor ne napravi i šta se čeka sa radovima.Sad kada radovi počinju opet nije dobro.Vi pokitičari ... prikaži još! ste rak rana ovoga društa sa koje god strane dolazile,ljeve,desne,centra.Šta se HDZiSDP boje pošto nisu na vlasti u Zagrebu da neće omastiti brk da malo para od rotora stave i u svoj džep.