Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samo za muškarce

Najtraženiji su tretmani depilacije i čišćenja lica, a hit je i 'Foot fetish'

Salon za muškarce
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/7
18.12.2019.
u 20:33

Zavirili smo u prvi hrvatski kozmetički salon samo za muškarce, u koji zalaze biznismeni, estradnjaci...

Najtraženiji su tretmani depilacije i čišćenja lica, posebice među klijentima između 20 i 40 godina koji se žele dobro osjećati u svojoj koži, otkriva nam Žaklina Medica, koja je u Zagrebu nedavno otvorila “Men’s choice no. 1.”. Prvi je to kozmetički salon isključivo za muškarce, i to ne samo u metropoli, ističe, nego i cijeloj Hrvatskoj. A vlasnica, koja je završila studij strojarstva i brodogradnje, ali joj je cijela karijera vezana uz kozmetiku, na to se, kaže, odlučila zbog iskustva iz prakse.

Pedikura na suho

– Godinama, naime, imam salon za žene te sam primijetila kako su muški klijenti sramežljivi, neugodno im je, dolazili bi u zadnjim terminima nadajući se da neće nikoga sresti, a istodobno su sve više koristili kozmetičke tretmane. Ideja da otvorim salon samo za njih pala mi je na pamet prije godinu i pol, kada sam shvatila da i muškarci zaslužuju prostor gdje će se osjećati sigurno i opušteno – govori Žaklina.

Foto: Marko Prpic
Žaklina Medica

A u tom salonu, dodaje, nude im se svi tretmani, uključujući razne masaže, ali i sve vrste depilacija pa tako i intimnu, pri kojima koriste razne vrste voska, uključujući topli i hladni te brazilski, koji je namijenjen baš muškoj koži te bol, objašnjava, svodi na minimum. Tu su i estetska te medicinska pedikura, a posebno ističe “Foot fetish” verziju koja se radi na suho, ima poseban protokol, koriste se balzami, a uključuje i masažu i piling. Naravno, u ponudi su i sve vrste čišćenja lica, a rješavaju i ožiljke ili akne, pa čak i bore.

– Muška koža potpuno je različita od ženske, primjerice, 30 je posto masnija pa tome treba prilagoditi i kozmetiku, posebne kreme, serume, pilinge..., a mi koristimo proizvode poznate japanske marke – kaže Žaklina.

Dnevno pet-šest mušterija

Mušterije su pak najčešće biznismeni te ljudi s estrade i odvjetnici, a svakom se klijentu pristupa individualno.

– S obzirom na to da smo tek otvorili, dnevno ih kroz salon prođe pet-šest. Mogu se i online naručiti za tretman, ali i odabrati kojega od četvero naših djelatnika žele – zaključuje Žaklina Medica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije