Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snijeg neumorno pada

Na Žumberku zatrpani, a sve službe i dodatne snage rade 24 sata

23.01.2023.
u 20:43

Građani se mole za strpljenje i razumijevanje, a za sva pitanja mogu kontaktirati bazu zimske službe na broj telefona 01/3325-507, koji je dostupan od 0 do 24 sata - kazali su iz Grada Samobora

Snježni zapusi uz jak vjetar protekla tri dana svakodnevica su stanovnika Samobora i okolice, naročito njegovih planinskih dijelova. Najgore je kod Noršić Sela u sklopu Parka prirode Žumberak-Samoborsko gorje, a ceste su zametene i u drugim dijelovima tog masiva, koji je ujedno i jedan od najrjeđe naseljenih područja u Hrvatskoj, pa su mnogi ljuti jer ralica nije prošla do njih, zbog čega na društvenim mrežama najviše prozivaju upravo gradonačelnicu Petru Škrobot te samoborsku zimsku službu.

Radi se o stotinama kilometara ceste samo na Žumberku i Samoborskom gorju, što glavnih prometnica, što makadamskih cesta i ostalih puteva koji povezuju naselja, a neki vode i do kućanstava koja su međusobno udaljena od nekoliko minuta do sat vremena. Još k tome, zračna udaljenost od nekoliko stotina metara, kad se radi o planini, u cestovnoj udaljenosti zbog prijevoja i serpentina može sezati i do nekoliko kilometara.

Upravo zbog te činjenice, kaže gradonačelnica, sve snage su na terenu, a upregnuli su i dodatne snage no unatoč tome, kaos ne prestaje jer snijeg toliko pada da u kratkom vremenu onuda kuda ralica prođe izgleda kao da nije niti prošla. 

- Djelatnici Zimske službe Komunalca intenzivno već treći dan kroz 24-satno dežurstvo čiste snijeg s prometnica. U brdskim predjelima Samobora napadalo je i do 80 cm snijega, najviše u Samoborskom gorju i na Žumberku. Sve ekipe Zimske službe su na terenu, a od ukupno 30 zadataka čišćenja, Komunalac obavlja 17 zadataka, dok preostalih 13 obavljaju vanjski suradnici koji su višegodišnji kooperanti u zimskoj službi i svi su s područja grada Samobora. Uz njih angažirane su i dodatne snage. Građani se mole za strpljenje i razumijevanje, a za sva pitanja mogu kontaktirati bazu zimske službe na broj telefona 01/3325-507, koji je dostupan od 0 do 24 sata - kazali su iz Grada Samobora.

Komentara 1

TJ
TJekelic
10:32 24.01.2023.

Mogu zamislit kako je sad ljudima koji rade s ralicama... 24 sata a ni za to bas nisu toliko solidno plaćeni.. mislim da se sad osjeti kako nema ljudi vecina otisla vanradit preko pikcjobs-a a i dosta ih ne radi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije