Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPREMILI POPUSTE

Muzej iluzija, koji se širi po svijetu, danas slavi peti rođendan

Foto: Muzej iluzija
24.06.2020.
u 14:21

Muzej se može razgledati s 50 posto popusta na cijene ulaznica, pripremljen je program “Dilemma games”, a posjetitelje će dočekati iluzionist.

U avanturu u kojoj će posjetitelje podučiti zašto oči vide stvari koje mozak ne razumije, a pritom ih i odlično zabaviti, osnivači zagrebačkog Muzeja iluzija upustili su se prije pet godina pa njihov inovativan i interaktivan prostor u Ilici 72 danas slavi rođendan. Za veliku feštu više je razloga, jer je franšiza u međuvremenu osvojila mnoge svjetske prijestolnice, poput New Yorka, Pariza, Dubaija, Šangaja, pa se eksponati poput holograma, rupe bez dna, kaleidoskopa, glave na pladnju i obrnute sobe danas mogu naći u čak 21 muzeju.

- Dugo smo razmišljali o proizvodu koji bi bio spoj zanimljivog, kreativnog i edukativnog pa smo Tomislav Pamuković i ja krenuli smo na put i istraživali razna tržišta i ponude zapadnoeuropskih gradova. Realizacija priče bila je mnogo kompleksnija od ideje jer smo nailazili na mnoge izazove – napominje direktor muzeja Roko Živković. No, unatoč svemu što je stalo na put, 2015. otvoren je prvi Muzej iluzija, a većina eksponata dolazi iz vlastite proizvodnje u Zagrebu u što je uključeno sve više domaćih tvrtki.

– Kreativni tim čine mladi ljudi, arhitekti, dizajneri, informatičari, koji vjeruju u pametno osmišljen koncept te ga razvijaju i oplemenjuju – kaže jedan od vlasnika muzeja koji je lani osvojio i nagradu na međunarodnom “A’Design Award & Competition”.

Među posjetiteljima su pak najpopularnije tzv. posebne sobe jer su izuzetno fotogenične i zabavne.

- Počevši od Ames sobe gdje imate priliku smanjiti se ili povećati, preko color i infinity rooma koji obožavaju majstori fotografije, do kose i obrnute sobe u kojima uz malo mašte fotografije ispadaju spektakularne – pojašnjava Živković i dodaje da je za rođendan pripremljeno posebno iznenađenje. Muzej se danas može razgledati s 50 posto popusta na cijene ulaznica, pripremljen je program “Dilemma games”, a posjetitelje će dočekati iluzionist.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije