Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon starta u Zagrebu, otvaraju objekte i u Europi

Ideju za CheWap restorane uzeli smo iz vica o Muji i Hasi

21.02.2015., Zagreb - Otvorenje restorana CheWap u ulici Kruge 19a. Photo: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/2
23.02.2015.
u 13:00


Interijer restorana ispunile su slike kubanskih ulica

Mujo i Haso na svom putu prema Americi slučajno su zalutali na Kubu. Tamo im je jedan poznati državnik dao specijalitet od mljevenog mesa "wap", koji im se posebno svidio te su recept ponijeli kući. Tako je nastao ćevap, odnosno CheWap. Sa smiješkom prepričava legendu o bosanskom specijalitetu Igor Novosel, vlasnik novog restorana na Krugama, imena upravo CheWap.

– Htjeli smo se malo poigrati imenom, ali i interijerom. Naravno da ćevapi nemaju baš veze s Kubom, ali ljude to nasmije, a kad su oni sretni, sretni smo i mi – ispričao je Igor Novosel, koji je subotnju večer, ujedno večer otvaranja svog restorana, proveo za štednjakom. Upravo on spremao je ćevape za svoje goste jer, kaže, ne bi trebalo biti ništa neuobičajeno u tome da šef radi.

– Imam restoran i na Ugljanu i tamo isto redovito "uskočim" u posao – govori vlasnik CheWapa, čiji je i samoborski Havana Bar. A bar istog tipa otvorit će, govori, i za nešto manje od mjesec dana na Kennedyjevu trgu. Tamo će se također služiti ćevapi, kao uskoro i u Arena centru, ali i u Ljubljani te na skijalištu u Austriji. – Ćevapi se rade od najboljeg mesa, a ideje za sva jela još uvijek razvijamo. Prije deset godina učio sam u Sarajevu pripremati ćevape na njihov način i nadam se da će se ljudima svidjeti ovakvi, zagrebačko-bosanski – govori Igor Novosel koji je kuhao u Sheratonu, Esplanadi, ali i u drugim kuhinjama u Zagrebu te Hrvatskoj. Na ćevape u CheWap na Kruge 19a može se doći svakog dana osim nedjelje, a cijene su prihvatljive.

– Nije nam bio cilj da cjenikom odmah otjeramo ljude. Na Krugama inače nema puno sadržaja, odnosno kvart je gastronomski dosta mrtav pa smatramo da nam je i to dobra podloga – kaže vlasnik CheWapa te dodaje kako će jednostavni roštilj i legenda koja ga prati uskoro zavladati Zagrebom, ali i Europom.

>>Sad znamo gdje ćemo ponovno na vrhunske ćevape!

Komentara 15

Avatar hucika
hucika
19:49 23.02.2015.

"Nije nam bio cilj da cjenikom odmah otjeramo ljude." hellooo, pa prodajete najobičnije čevape, ako će cijene imalo odskakati od prosjeka, propadate za mjesec dana

CH
Chovo
13:52 23.02.2015.

Kolko porcija?

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
15:18 23.02.2015.

Vidim, u restoranu ne radi grijanje. Svi u jaknama :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije