Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Demantiraju stranku

HSLS: ZET-ovi autobusi voze se s ljetnim gumama! Javili su se i iz gradskog prijevoznika

Zagreb: Autobus na liniji 118
Zeljko Hladika/PIXSELL
20.01.2022.
u 16:17

Svi autobusi ZET-a koji izlaze u promet tehnički su ispravni i sigurni za putovanje, te u prometu ne voze sa ljetnim pneumaticima - poručili su u ZET-u.

Voze li se ZET-ovi autobusi i dalje s ljetnim gumama? Da je to tako, tvrde zastupnici zagrebačkog HSLS-a, točnije skupštinar Kristijan Jelić. Zbog toga jer se kasnilo s nabavom, ZET nije na vrijeme stigao nabaviti zimske gume za svoja vozila, pa će njih moći dobiti tek na proljeće 2022. godine, odnosno za nekoliko mjeseci. 

- Prema planu nabave za 2021. godinu gume su se trebale nabaviti u travnju prošle godine. Ali se kasnilo, pa se s nabavom išlo šest mjeseci kasnije, u listopadu. Natječaj je prekasno ispisan jer s obzirom na dinamiku isporuke kao i zalihe dobavljača, nije moguće isporučiti tražene gume na prije travnja 2022. godine - kaže Jelić koji dodaje da je od djelatnika ZET-a i sindikalaca dobio informaciju da ZET-ovi autobusi trenutno voze s ljetnim gumama. 

To u zagrebačkom prijevozniku žustro demantiraju. 

- Svi autobusi ZET-a koji izlaze u promet tehnički su ispravni i sigurni za putovanje, te u prometu ne voze sa ljetnim pneumaticima. U autobusnim servisima pneumatici se mijenjaju redovito, baš kao što se obavlja i redovita provjera stanja ispravnosti pneumatika, dubine njihovih utora i pritiska zraka. Ovisno o potrebama i trošenju pneumatika na mjesečnoj ili dvomjesečnoj bazi, obavlja se njihova narudžba, te u ovom trenutku na raspolaganju imamo dovoljno pneumatika u slučaju pojave nenadanih kvarova ili oštećenja. Procijenjena vrijednost zadnje javne nabave bila je 4,4 mil. kuna - odgovara glasnogovornik ZET-a Domagoj Zeba.  

Da ZET ima problem s javnom nabavom, potvrdili su i u Sindikat Zagrebačkog holdinga-ZET Zagreb premda njihov predsjednik Dražen Jović kaže da nije od svojih radnika čuo da se voze s ljetnim gumama niti da su prijavili nekakve probleme u tom pogledu. 

- Gume se redovno kontroliraju, postoje i serviseri, vozila ne smiju izaći van ako nisu ispravna - kaže Jović. 

Ključne riječi

Komentara 1

AF
AfganistanskiHrvat
17:05 20.01.2022.

Pa to se zna još od kada je pokojni kriminalac došao. Onaj bus koji ide na tehnički njemu se stave nove gume a po povratku vraćaju stare. Stara priča.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije