Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Hodajuće reklame podižu svijest o problemu zagađenja okoliša

Danas u centru Zagreba mogla se vidjeti uobičajena, ali istovremeno posebna pojava
22. travnja 2021. u 16:28 210 prikaza
Hodajuće reklame
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/10

Naime, centrom Zagreba prošetale su Hodajuće reklame koje gotovo svakodnevno možete vidjeti po Zagrebu i stupiti u interakciju s njima, ali ovaj put u ulozi promotora bili su sami pokretači tvrtke Ante Starčević i Tino Vrbanović.

Povodom Dana planeta Zemlje, Ante i Tino odlučili su prošetati centrom Zagreba, a poslali su poruke usmjerene na sve veći problem zagađenja okoliša za podizanje svijesti o štetnosti pojedinih materijala za okoliš. Interaktivnost medija ujedno je iskorištena kako bi prolaznicima podijelili sadnice i tako izravno doprinijeli povećanju ekološki odgovornog ponašanja kod građana.

Hodajuće reklame | Autor : Promo Foto: Promo

Na poruke da jednoj konzervi treba 200 godina da se u potpunosti razgradi u okolišu, a jednoj plastičnoj boci čak 450 godina, malo tko je od prolaznika ostao ravnodušan, jednako kao i na sadnice koje su prolaznici s oduševljenjem uzimali i koje su podijeljene u rekordnom roku. 

Hodajuće reklame | Autor : Promo Foto: Promo

Suvlasnik Tino Vrbanović, inače agronom po struci, ovom prigodom je izjavio:

„Ovim putem željeli smo obilježiti jedan od najvažnijih dana u godini i iskoristiti visoku vidljivost našeg medija kako bi podigli svijest o enormnim količinama plastike u okolišu. Većina otpadne mikroplastike zapravo je zakopana u zemlji i stiže s polja ravno do stola te ju svakodnevno unosimo. To više jednostavno nije održivo i ovim putem ujedno pohvaljujemo inicijativu da se u Hrvatskoj zabrani prodaja jednokratne plastike.“

Hodajuće reklame | Autor : Promo Foto: Promo

A SVE LEGALNO....
Izgledaju kao normalan par, ali javnost njihov brak itekako osuđuje: Stric oženio nećakinju, imaju djecu
Pevex
BICIKL U PROMETU
Infrastruktura i edukacija kao preduvjet za razvoj biciklističke kulture u Hrvatskoj