Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iznenadna odluka

GUP se povlači sa Skupštine jer zanemaruje građane. Bernardić: Grad je u bestežinskom stanju!

GUP karta
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/2
24.03.2015.
u 11:30

Nova procedura dopuna GUP-a samo će usporiti projekte razvoja, smatra Andrija Mikulić (HDZ), šef Odbora za zaštitu okoliša. Davor Bernardić, šef gradskoga SDP-a, drži da se time pokazuje kako u Zagrebu vlada upravljački kaos

Samo dva dana uoči održavanja nove sjednice Gradske skupštine s dnevnog reda povučena je najočekivanija točka, Odluka o izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana (GUP).

Na iznenađenje i samih skupštinara, članova Odbora za mjesnu samoupravu, GUP su s glasovanja povukli upravo njihovi predlagatelji, Gradski ured za prostorno uređenje, odnosno zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek.

Službenog objašnjenja za povlačenje navedene točke dnevnog reda nema, iz Grada su tek, nakon sjednice Odbora za mjesnu samoupravu, poručili da je "razloge prekomplicirano objasniti u hodu."

No, slažu se skupštinski zastupnici, pravi razlog za to što se Generalni urbanistički plan ipak ovog mjeseca neće naći na izglasavanju jest činjenica da je sama odluka o njegovu donošenju "nespretno napravljena" favorizirajući gradske projekte, a zanemarujući primjedbe samih građana.

– Nije prihvaćen stav struke, a i nije mi jasno koji su razlozi za to što se u zakonskom roku nije odgovorilo na sve primjedbe građana – rekao je Andrija Mikulić, predsjednik skupštinskog Odbora za zaštitu okoliša, koji je prošlog tjedna odbacio prijedlog Odluke o izmjeni GUP-a.

Kako doznajemo, od ukupno 2750 pristiglih primjedbi građana u vezi s GUP-om Zagreba i Sesveta obrađeno je devedeset posto, no zaključak Odbora za zaštitu okoliša jasan je – nova procedura izmjena i dopuna GUP-a samo će usporiti projekte razvoja grada te blokirati investitore.

Povlačenjem točke s dnevnog reda Skupštine, smatra Mikulić, nove izmjene i dopune GUP-a neće biti izglasane do srpnja, kako je to prvotno bilo predviđeno.

– Niti sam točku predlagao niti sam je povukao – bilo je sve što je rekao Darinko Kosor, predsjednik Gradske skupštine. 

>> Nova procedura izmjene GUP-a mogla bi blokirati investitore

Komentara 4

Avatar think pink
think pink
19:16 24.03.2015.

prestrašno je što ova grupa kriminalaca oko bandića radi zagrepčanima!!! već godinama koče donošenje gup-a, i nitko zbog toga ne odgovora... tuga i ja od "države".

Avatar TAJSAM
TAJSAM
19:16 26.03.2015.

Bernardić priča o stanju u gradu, pa još gore je stanje u Državi pa njegovi "ortaci" voze bez zastoja iako je sa vozila već otpao krov i vrata i oplata pa nikome ništa. Pozdrav dobrim ljudima

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
19:18 26.03.2015.

SDP državu drži kao čardak ni na nebu ni na zemlji. Čak im je i Klauški u današnjoj kolumni okreneuo ledjja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije