Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Noćna akcija

Dramatično spašavanje na Medvednici: Jurili buggyjem pa sletjeli u provaliju duboku 60-ak metara

HGSS na Medvednici
Foto: HGSS
1/5
11.05.2021.
u 09:41

HGSS upozorava nestašne vozače koji prirodu, a posebice planine, smatraju svojim igralištem da ishod jurnjave po šumi može biti itekako koban i da to uvijek imaju na umu.

HGSS je izvijestio o akciji spašavanja na Medvednici u nedjelju. Malo poslije 20 sati od Centra 112 na dežurni telefon HGSS Stanice Zagreb došao je poziv u kojem se traži pomoć za dva vozača ATV Buggyja koji su na Medvednici sa šumske ceste sletjeli u provaliju duboku 60-ak metara.

Kako kažu iz HGSS-a, akcija spašavanja je pokrenuta te su spašavatelji, policija i hitna pomoć vrlo brzo došli do mjesta nesreće.

"Trebalo se zatim spustiti do unesrećenih kako bi ih se zbrinulo i pripremilo za transport, što nije bio nimalo lagan zadatak s obzirom na teren, ozljede i mrak. Srećom, jedan od unesrećenih bio je sposoban samostalno se kretati, tako da je uz pomoć spašavatelja i jednog policajca sam izašao na cestu. Drugi unesrećeni imao je ozljede glave, trupa i ruke te je morao biti dobro imobiliziran i nosilima uz pomoć užeta podignut iz jaruge do ceste, gdje su čekala kola hitne pomoći. U teškom izvlačenju, uz šesnaest spašavatelja HGSS Stanice Zagreb, po jednog iz Delnica i Novske, sudjelovali su i djelatnici policije i Hitne medicinske pomoći, na čemu im zahvaljujemo. Svaka je ruka bila dobrodošla", kažu iz HGSS-a.

HGSS upozorava nestašne vozače koji prirodu, a posebice planine, smatraju svojim igralištem da ishod jurnjave po šumi može biti itekako koban i da to uvijek imaju na umu.

Ključne riječi

Komentara 6

SC
schwantz
09:53 11.05.2021.

nadam se da će im intervencija svih službi biti adekvatno naplaćena...

SI
sisavac
10:12 11.05.2021.

kakva je to šumksa cesta, na njoj je dozvoljena vožnja motornim vozilima, ili nije? ako nije, policija ima prekrasnu priliku odrapiti im kaznu, sukladno zakonu o šumama, i ostalim propisima kojima je regulirana vožnja. a hgss im nek naplati troškove spašavanja, intervencije. dosta je bilo da se na naš trošak spašava ekipa koja ima para, kojoj se luduje. nek luduju o svom trošku. što ne odu u austrijske šume buggyem, one su tak lijepe, uredne, čiste... ?

SA
sargu123
09:48 11.05.2021.

Divljaci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije