Naslovnica Zagreb

Dogovor pao, pa danas besplatno kupanje za sve

Novost je ove sezone da ulaznicu neće uopće morati plaćati ni učenici osnovnih i srednjih škola koji će se moći besplatno kupati u redovnom terminu za građanstvo od 15 do 19.30 sati
27. srpnja 2018. u 09:24 1 komentara 1204 prikaza
Foto: Privatni album
Pogledajte galeriju 1/2

Iako se već izgubili svu nadu da će ovog ljeta uživati na svojim omiljenim gradskim bazenima, Samoborce je u zadnji tren pozitivno šokirao obrat u ovoj pravnoj zavrzlami – danas mogu na kupanje, i to besplatno!

Jarun Jezero ljetno osvježenje Voda za kupanje na Bundeku i Jarunu je – izvrsna

Još se čeka odluka suda

Bazeni koji su u vlasništvu Grada Samobora ove godine nisu na vrijeme otvorili svoja vrata zbog spora s dosadašnjim koncesionarom. Bazenima je, naime, od 1998. godine upravljala tvrtka Nakus, ali ona je tražila raskid ugovora zbog neisplativosti daljnjeg ulaganja u kupališni kompleks.

No tražila je i povrat svojih ulaganja, odnosno ukupno 1,7 milijun kuna. Unatoč dugotrajnim pregovorima, Grad nije uspio naći zajednički jezik s direktorom trgovačkog društva Nakus, Miroslavom Ivanščakom. Bivši zakupoprimac jednostavno je odbijao dopustiti Gradu da pripremi bazen za novu sezonu, pa su razočarani ostali Samoborci, a najviše mališani koji su tamo provodili svako ljeto.

Plaža, ljeto oprez! Ako planirate odmor na nudističkoj plaži, ovo morate znati

– Pravi se pritisak i gradska se vlast ucjenjuje kako bi se isplatio traženi iznos i na to ne možemo pristati – govorio je još u lipnju gradonačelnik Krešo Beljak te objasnio kako Grad ne dovodi u pitanje činjenicu da treba isplatiti tvrtku Nakus. Problem je u tome, objasnio je, što je slučaj pod sudskim sporom i čeka se pravomoćna odluka Suda o visini iznosa koji treba isplatiti.

Učenici ne plaćaju

No na kraju je u srpnju dogovor između bivšeg koncesionara i Grada ipak postignut te je dogovoreno da će se pričekati odluka suda, no za to vrijeme će bazeni ipak raditi. A sve dosadašnje zavrzlame opisali su samo kratko kao – nesporazum.

Tko, što, kako i zašto Samoborcima više i nije sasvim jasno, no to ih pitanje više ni ne zanima sve dok mogu spas od ljetnih vrućina potražiti na svojim bazenima. Nakon što je kupalište ovog tjedna konačno dobilo sve potrebne sanitarne dozvole, svečano otvorenje je zakazano za danas u 10 sati, a Grad je odlučio da prvog dana svi mogu besplatno uživati u kupanju.

bazen Mladost Ljeto bez kupanja Moraju li gradski bazeni na remont baš za najveće žege?

Bazeni će redovno raditi od ponedjeljka, a bit će otvoreni svakog radnog dana te subotom, nedjeljom i praznikom od 10 do 19:30. No kupanje je radnim danom od 10 do 14 rezervirano isključivo za djecu, polaznike ljetnog programa “Sportko”.

Oni, uz predočenu iskaznicu mogu besplatno na bazene svakog dana, a ulaz na bazen je besplatan i za svu ostalu djecu mlađu od sedam godina koja na bazenima moraju biti u pratnji odrasle osobe.

Iz Samobora upozoravaju: Problemi mladih se rješavaju sada! PROMO Iz Samobora upozoravaju: Problemi mladih se rješavaju sada!

Novost je ove sezone da ulaznicu neće uopće morati plaćati ni učenici osnovnih i srednjih škola koji će se moći besplatno kupati u redovnom terminu za građanstvo od 15 do 19.30 sati. Cijena ulaznice za sve ostale kupače je 20 kuna.

>> 'Zagrebe, srami se': Kolone u Samoboru i Velikoj Gorici, a u Zagrebu bez zastoja

1 / 9
Križanje Slavonske i Av. Većeslava Holjevca bilo je prohodno
Lesnina roštilj
PROLJETNE RADOSTI
Došlo je proljeće, a mi smo se uputili u potragu za novim roštiljem

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar Celzijus
    Celzijus:

    Samo nek pripaze kad se "besplatno" kupaju da im izvjesni drug Krešica Pajser ne radi inventure po autekima.