Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljetno osvježenje

Voda za kupanje na Bundeku i Jarunu je – izvrsna

Jarun Jezero
Grgur Žućko/PIXSELL
11.07.2018.
u 09:13

Obavljen je najnoviji monitoring kakvoće vode.

Nastavni zavod za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar' redovite vrši monitoring kakvoće vode za kupanje gradskih kupališta.

Izvijestio je da je najnovijim monitoringom kakvoće vode na jezerima Jarun i Bundek, utvrđeno da je vode na osam mjernih točaka izvrsna te na jednoj dobra.

'Prema Uredbi, vodu za kupanje uzorkuje, ispituje, donosi rezultate ispitivanja i daje stručno mišljenje ovlaštena institucija - Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar. Na osnovu toga donosi se ocjena kakvoće vode nakon svakog ispitivanja (trenutna ocjena) i ocjena kakvoće vode na kraju sezone kupanja (godišnja ocjena). 

Trenutna ocjena kakvoće vode za kupanje objavljuje  se tijekom sezone kupanja na: informativnim ormarićima gradskih kupališta, web stranici Ustanove Upravljanje sportskim objektima, web stranici Nastavnog zavoda i na društvenim mrežama Ustanove',  pišu iz Upravljanja sportskim objektima Grada Zagreba.

Prema novom izvješću, kakvoća je izvrsna, a temperatura vode iznosi 26°C.

Ključne riječi

Komentara 3

VO
vorda400
12:26 11.07.2018.

Izvrsna za kaj??? za pokupiti sve znane i neznane bakterije???

BI
binki
10:14 11.07.2018.

Mora da je Bandićev kum šef kontrole

KA
kažemja
12:28 11.07.2018.

U vodi je sve puno kupača!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije