Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U čast žrtvama domovini

Do 12. svibnja razgledajte 52 rješenja za Spomenik domovini

06.05.2016., Zagreb - U koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski otvorena je izlozba natjecajnih radova Natjecaja za umjetnicko rjesenje Spomenika domovini koji ce biti uredjen na zelenoj povrsini izmedju koncertne dvorane i Gradske uprave.  Photo: Borna Fil
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/5
07.05.2016.
u 12:00

U KD Vatroslav Lisinski izložili sve što je pristiglo na natječaj, otvoreno je radnim danom od 16 do 18 sati

Kako su centralno područje Trnja zamislili umjetnici, njih 52, koliko ih je poslalo svoj rad na natječaj za Spomenik domovini, može se vidjeti na izložbi koju je Grad Zagreb organizirao baš pokraj lokacije gdje bi se trebao napraviti.

Izložbu natječajnih radova za umjetničko rješenje jučer je otvorio gradonačelnik Milan Bandić u visokom prizemlju KD Vatroslav Lisinski, a tamo je izloženo i sedam najboljih, među kojima je i prvonagrađeni rad Nenada Fabijanića, koji će u sklopu Spomenika domovini ponovno “oživiti” Zid boli sa Selske ceste. Uz njega postavio je i veliki portal kroz koji bi strane delegacije ulazile u prostor, kao i oltar na kojem bi se odala počast žrtvama domovini kroz cijelu hrvatsku povijest.

Livadu između Gradskog poglavarstva i KD Vatroslav Lisinski zaštitit će se od prometne buke živicom. Tamo su i dvije jednakovrijedne II. nagrade Arhitektonskog biroa Turato te Alema Korkuta, Mije Roth Čerine i Tončija Čerine, III. nagrada Marka Gugića, ali i tri rada kojima je ocjenjivački sud dao posebna pisana priznanja. To su radovi Marka Murtića i Ane Aščić, tvrtke Marinaprojekt iz Zadra te Luke Vlahovića, Mire Romana i Petre Tomljanović – koji su bili u užem krugu odabira.

– Imali smo težak zadatak jer su svi bili iznimno kvalitetni – rekla je zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin, ujedno predsjednica ocjenjivačkog suda na natječaju. Prije izložbe ocjenjivački sud je razgovarao s autorima te im objasnio po kojim su kriterijima birali radove. Slijedi raspisivanje javne nabave, a potom i izvođenje radova. Izložba traje do 12. svibnja, može se razgledati radnim danom od 16 do 18 sati.

Komentara 1

MI
MikiPrdekana
10:25 09.05.2016.

I opet Bandic sano izlaze neke radove a nista ne radi. Radovi ce biti izlozeni, malo ce se pisati o tome, on ce se slikati i sve ce ostati na tome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije