Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iz Pule za Frankfurt

CA: Bio je tehnički kvar, ali nije bilo prisilno slijetanje

Zrakoplov CA pri sijetanju (1)
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
1/4
13.08.2013.
u 13:48

Kotači su izašli, ali jedan kotač nije bio upotrebljiv pa je postojala mogućnost da prilikom slijetanja avion skrene s piste. Zbog navedenog problema u pripravnosti su bili vatrogasci.

Nakon polijetanja zrakoplova Airbus 319 na današnjem redovitom međunarodnom letu Croatia Airlinesa iz Pule u Frankfurt (OU 4404) došlo je do indikacije tehničkog kvara na sustavu za hidrauliku. Zbog preventivnih razloga odlučeno je da se zrakoplov preusmjeri u Zagreb, gdje se nalazi tehničko središte Croatia Airlinesa te je zrakoplov sletio u Zračnu luku Zagreb oko 13 sati i 40 minuta. Sigurnost 106 putnika i šest članova posade na tom letu ni u jednom trenutku nije bila ugrožena s obzirom da su posade Croatia Airlinesa školovane i uvježbane za ovakve situacije, priopćeno je iz Croatia Airlinesa.

Piloti su striktno primijenili predviđenu sigurnosnu proceduru, koja je implementirana u operativne priručnike kompanije, i zrakoplov je sigurno sletio u ZL Zagreb. Prema međunarodnim zrakoplovnim standardima ovakvi se događaji smatraju tehničkim slijetanjem. Dakle, nije riječ o prisilnom slijetanju. Nakon što je uočen tehnički kvar, pilotska posada je o tome obavijestila aerodromsku kontrolu leta te Zračnu luku Zagreb, što je, kako se navodi u priopćenju, također uobičajena i točno propisana procedura u civilnom zrakoplovstvu.

Zbog toga je Zračna luka Zagreb, u skladu sa svojim procedurama, preventivno pokrenula svoje službe, iako nije bilo potrebe za bilo kakvom reakcijom. Djelatnici tehničkih sektora Croatia Airlinesa obavit će detaljan sigurnosni pregled zrakoplova, koji je privremeno povučen iz prometa. Putnici s leta OU4404 tijekom dana bit će prevezeni do Frankfurta zamjenskim zrakoplovom danas oko 16 sati, napominje se u priopćenju CA.

>>Vraćen na Pleso: Zrakoplov CA sudario se s pticom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije