Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadnji vikend blagdana

Advent u Zagrebu zatvara se večeras uz bogat program, nastupa i Psihomodo pop

storyeditor/2023-01-04/PXL_071222_97315257.jpg
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/8
07.01.2023.
u 09:00

Adventska čarolija u metropoli bliži se kraju. Vikend je posljednja prilika za šetnju adventskim lokacijama koje će svoju zimsku priču zatvoriti u subotu u velikom stilu

Ledeni park na Tomislavcu i ove je godine najpopularniji, a klizati se može od 10 do 23 sata, dok će kućice s okrepom raditi do ponoći. Na obližnjem Zrinjevcu swing ritmovima večeras od 20 zabavljat će vas La Pa Pa, u petak nastupaju Groovy Cakes, a u subotu u podne klasičnu glazbu izvodit će Kvartet Animato. Večernji program počinje DJ Looka, a u 21 sat nastupa sastav The Brothers. Adventske specijalitete Mate Jankovića, Ivana Pažanina, Marija Mandarića i Vida Nikolića možete kušati do subote sat poslije ponoći, a za glazbeni štimung brine se Fuliranje kolektiv.

Valja prošetati uzbrdo do Gornjega grada i svratiti na plato ispred Galerije Klovićevi dvori, gdje ekipa zaslužna za Baš naš u petak priprema spektakularnu adventsku oproštajku.

07.12.2022., Zagreb - Ukraseni dio povodom Adventa na glavnom gradskom trgu vrlo je popularan medju prolaznicima. Tako malo tko prodje, a da ne "baci" selfie ili jednostavno ne fotografira ukrasene borove i simpaticne detalje vezane za ovogodinje bozicno i novogodisnje vijeme. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Od 20 sati ondje nastupa Psihomodo pop, a adventske kućice radit će do jedan sat. Ljubitelji nostalgije i romantike uživat će u crvenim kućicama i gastro ponudi za sladokusce koju nudi Caffe de Matoš. Vidikovci s pogledom na grad i katedralu idealna su pozornica za fotopointove koji pozivaju na zagrljaje, poljupce i najnježniji blagdanski selfie.

Od 13 sati na programu je dječji disco, dok će od 18 fajrunt session puštati DJ Bondža. Valja potegnuti i na drugu stranu Strossmayerova šetališta, kod uspinjače, gdje još traje Strossventura, i počastiti se štruklom, makovnjačom, orehnjačom i navodno najboljim fritulama u gradu.

Najmlađim Zagrepčanima ove je godine omiljena adventska lokacija zasigurno Winter park na Trgu Franje Tuđmana. Tamo su, osim legendarnih autića, bungee jumpinga, ledenog tobogana, ninja tobogana, gusarskog broda i labirinta stigle i naprave za sve one željne adrenalina. Danas i sutra možete iskusiti i Advent u ZOO-u, gdje se od 16 do 20 sati održava edukativna šetnja nadahnuta bajkama Ivane Brlić-Mažuranić kroz koju će vas provesti edukatori odjeveni kao Malik Tintilinić i domaći.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije