Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
evo kako će izgledati

Advent počinje 2. prosinca! Objavljen je natječaj za lokacije, a novitet je "Zagrijavanje"

Zagreb: Adventsko Fuliranje na Strossmayerovom trgu
Marko Lukunic/PIXSELL
14.04.2023.
u 16:36

Sada se su i službeno poznati ključni datumi za sve one koji žele ostaviti pečat u šarolikoj i bogatoj adventskoj ponudi

Advent 2023. započet će 2. prosinca i trajati do 7. siječnja 2024., a novost je da su organizatori ove godine pripremili i svojevrsno "zagrijavanje" prije službenog početka jedne od najvećih manifestacija u metropoli.

Iz Grada su objavili detalje vezane uz organizaciju nadolazećeg Adventa pa će tako spomenuta "Warm up"  faza početi 29. studenog i trajati do velikog otvorenja manifestacije koje je zakazano za prvu prosinačku subotu. Za to vrijeme na ukrašenim lokacijama lampice neće raditi u punom opsegu, neće biti ni koncerata i kulturnog programa, već će Zagrepčani i posjetitelji moći uživati u ambijentalnoj glazbi.  

-Svrha je da se omogući nositeljima lokacija, pružanje usluga par dana prije službenog početka adventa kao pripremu za rad u punom opsegu nakon svečanog otvorenja u subotu 2. prosinca- poručili su iz Grada.

Sada se su i službeno poznati i ključni datumi i uvjeti za sve one koji žele ostaviti pečat u šarolikoj i bogatoj adventskoj ponudi. Iz Grada su istaknuli kako se sve ponude podnose zaključno s 14. svibnja, a detalje možete proučiti na njihovim stranicama. Za organiziranje božićnih manifestacija predviđene su lokacije Europski trg, Ulica Augusta Cesarca, Vlaška , Strossmayerovo šetalište – zapad, Plato Gradec, Strossmayerovo šetalište – istok.

-Ove lokacije dodjeljuju se na temelju najbolje ocijenjenog cjelokupnog programa manifestacije, a sukladno kriterijima propisanim u javnom natječaju. Prijave se mogu podnijeti na Javni natječaj za dodjelu lokacija s mjestima na površinama javne namjene na području Grada Zagreba za postavljanje pokretnih naprava za organiziranje manifestacija povodom božićnih blagdana u sklopu kojih se organizira prigodna prodaja i pružanje ugostiteljskih usluga- poručili su iz Grada.

Za prigodnu prodaju i ugostiteljske usluge, predviđene su lokacije Trg bana Josipa Jelačića (zapadno od Sata), Gajeva ulica, Bogovićeva ulica, a dodjeljuju se na temelju nadmetanja, odnosno najpovoljnije ponude. Za dodjelu koncesijskog odobrenja za organizaciju i provedbu prigodnog adventskog, božićnog i ovogodišnjeg programa i obavljanja prigodne trgovačke i ugostiteljske djelatnosti u parku na Trgu Nikole Šubića Zrinskog, parku na Trgu Josipa Jurja Strossmayera i parku na Tomislavcu potrebno je javiti se na Poziv na nadmetanje za javno prikupljanje ponuda – Park Maksimir.

Ono što je također ostalo kao praksa od prethodnog Adventa je i mogućnost da se aplicira na financijsku potporu Turističke zajednice grada Zagreba na čijim se stranicama nalaze sve ključne informacije o uvjetima i maksimalnom mogućem iznosu po lokaciji. 

Ključne riječi

Komentara 2

SA
sasha68
17:49 14.04.2023.

hoće li se onaj kolut zavrtir na ovom adventu, niko ne reče koliko je para bačeno na njega, a niko i ne pita..to su mozemaski nounari

LN
lotrscak_nije_iz_ZG
17:28 14.04.2023.

Čudim se kako Možemo nije ukinuo Advent u Zagrebu. Pa ipak ga je pokrenuo mrski im Milan Bandić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije