Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezakonit otkaz

Zviždačicu Maju Đerek moraju vratiti na posao: Nakon presude prvo sam plakala

Zagreb: Zviždačica Maja Đerek dala je izjavu medjima ispred zgrade USKOK-a
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/3
04.10.2022.
u 14:45

- U obrazloženju otkaza piše da mi nisu dali ni opomenu pred otkaz jer sam prijavljivala nepravilnosti svojih nadređenih. Sud je danas zaključio da mi se ne može dati otkaz bez da sam prethodno imala i jednu opomenu. Jednostavno im se žurilo me maknuti – kaže Đerek.

Otkaz zviždačici Maji Đerek u Državnim nekretninama je nezakonit i mora se vratiti na mjesto direktorice za poslovne prostore. Danas je tako nepravomoćno presudio Općinski radni sud u Zagrebu.

Maja Đerek je pravnica koja je vodila u Državnim nekretninama zakup poslovnih prostora. Kako je ispričala za 24sata, njeni problemi s ravnateljicom Renato Sabo su počeli kada je odbila sudjelovati u pogodovanju i nenaplati zakupa. Otkaz su joj dali zbog skrivljenog i neprimjerenog ponašanja. Đerek je sva svoja saznanja napisala u kaznenu prijavu na čak 37 stranica, priložila dokaze i sve predala USKOK-u.

- Sretna sam i zadovoljna. Čitavo vrijeme sam znala da sam u pravu i nisam htjela odustati, ali nakon dvije godine trajanja postupka, nisam bila sigurna kako će završiti. Zato sam nakon presude prvo sjela, isplakala se i izbacila sve to iz sebe - kaže Đerek.

Kaže da je bivša ravnateljica Renata Sabo kao svjedoke zvala zaposlenike i suđenje se pretvorilo u njeno psihološko profiliranje, a nisu imali niti jedan dokaz da je skrivila nešto na poslu.

- U obrazloženju otkaza piše da mi nisu dali ni opomenu pred otkaz jer sam prijavljivala nepravilnosti svojih nadređenih. Sud je danas zaključio da mi se ne može dati otkaz bez da sam prethodno imala i jednu opomenu. Jednostavno im se žurilo me maknuti – kaže Đerek.

Video - Zviždačica Maja Đerek dala je izjavu medjima ispred zgrade USKOK-a

Komentara 13

SE
Separator
15:05 04.10.2022.

I što si točno postigla?

BU
burza
15:24 04.10.2022.

Sta ti vrijedi povratak ako ces raditi s grcom u zelucu negdje gde te svi gledaju poprijeko

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
15:11 04.10.2022.

Ako ona ide na posao, tko ide u zatvor?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije