Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Milanović:

'Hrvatsku je snašla nepogoda. SDP-u treba netko će se protiv nje boriti žešće nego prije'

Zoran Milanović
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/5
12.01.2016.
u 08:30

"U tome vidim sebe kao kandidata za novi mandat na čelu SDP-a Hrvatske", piše Milanović

Zoran Milanović je, nakon jučerašnje sjednice Predsjedništva SDP-a na kojoj je potvrdio da će se ponovno kandidirati za čelo stranke, na Facebooku objasnio zašto misli da je najbolji izbor u utrci u koju se, zasad, uključio samo još Zlatko Komadina.

"Ova kampanja, ovih zadnjih četiri, pet mjeseci je nešto što SDP nikada prije nije doživio ni proživio. Takva količina energije, strasti, emocija, jasno artikuliranih poruka. Pred time su se naši protivnici plašili jer su očekivali da će izbrisati ljevicu iz Hrvatske", napisao je Milanović na Facebooku te dodao da je "ljevica sada jača od njih". 

"Mislim da je SDP-u potreban netko tko će se protiv ove nepogode koja je zadesila Hrvatsku boriti jednako žestoko i žešće nego prije i u tome vidim sebe kao kandidata za novi mandat na čelu SDP Hrvatske", piše Milanović i status zaključuje konstatacijom da je sada iskusniji, s državničkim i političkim iskustvom te da je tu kako bi služio stranci. 

Podsjetimo, na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva SDP-a predloženo je da se sjednica Glavnog odbora stanke održi 23. siječnja, a prvi krug  unutarstranačkih izbora na kojima će se birati novi predsjednik 12. ožujka. Milanovićev protukandidat, primorsko-goranski župan Komadina kazao je da ima dobre šanse u srazu s Milanovićem te ne očekuje da će se pojaviti treći kandidat. 

 

Ova kampanja, ovih zadnjih četiri, pet mjeseci je nešto što SDP nikada prije nije doživio niti proživio. Takva količina...

Posted by Zoran Milanović on 11. siječnja 2016

"SDP - MI, ne SDP- JA"

Zlatko Komadina je sinoć na Facebooku napisao da vjeruje "u novi i snažan SDP u kojem odlučuje članstvo". "SDP - MI, ne SDP- JA", objasnio je Komadina koji će biti njegov koncept u pokušaju osvajanja vlasti u stranci. 

 

Vjerujem u novi i snažan SDP u kojem odlučuje članstvo. SDP - MI, ne SDP- JA.

Posted by Zlatko Komadina on 11. siječnja 2016

>>Milanović: Komunisti su u HDZ­-u, ja nisam komunist, ja sam moderni hrvatski socijaldemokrat

>>'Ovaj SDP gubi povjerenje i treba mu novi smjer, važno je tko je kapetan broda'

Komentara 110

RA
ravko1952
08:43 12.01.2016.

S obzirom na prezir koji osječam prema kmerstvu iz dubine duše priželjkujem članstvu sdp-a da izaberu Muljanovića. Zaslužili ste ga.

ST
stefj
08:42 12.01.2016.

Hm, nepogoda možda upravo prolazi, a ne da ju je zadesila... Autokrata iliti diktator treba takvu logiku i takvu retoriku. Kada nema argumenata i rezultata, onda treba konflikt i isključivost, podjela, mržnja, jal. Sve se u totalitarnim režimima svodi na sukob, bilo nacija, bilo klasa, fašizam, komunizam ili bilo kakav fundamentalizam, sve je to isto... Milanović nema šanse funkcionirati u nekom naprednom, uređenom okruženju i svom snagom se bori protiv toga. Vjerojatno najgore što se može desiti jest da nova vlada nešto korisno i napravi, a zapravo, dovoljno bi bilo da izađe sa stvarnim brojkama i usporedbom s 2011. godinom... Sve što je radio na državnom nivou, Milanović sada projecira i na unutarstranačke odnose. I tu će biti ili on ili ja, retorika će biti ista, sukob i razdor dominirat će unutarstranačkom kampanjom. Naravno da će HDZ biti jedna od glavnih tema, a ne rezultati. Retorika kao u bivšoj Jugi - vanjski neprijatelj, potpomognut subverzivnim unutarnjim elementima...

DU
Deleted user
08:35 12.01.2016.

Lijepi naslov, zaista sam impresioniran pismenošću večernjakovih novinara

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije