Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PANDEMIJA

Koronavirus odnio prvu žrtvu u BiH: Preminulu ženu zarazio sin iz Njemačke

koronavirus u BiH
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
21.03.2020.
u 16:51

Navodno je riječ o osobi rođenoj 1944. godine, a koja je bila u kontaktu sa sinom koji je stigao iz Njemačke.

Prvi smrtni slučaj koji se može povezati s koronavirusom zabilježen je u subotu u Bosni i Hercegovini gdje je do sada zaraza potvrđena kod ukupno 93 osobe.

Ravnatelj bolnice u Bihaću Hajrudin Havić potvrdio je lokalnim medijima kako je tamo tijekom dana umrla starija žena koja je bila zaražena virusom SARS-CoV-2.

Žena koja je imala 76 godina u bolnicu je primljena kao kronični srčani bolesnik u teškom stanju.

Havić nije izrijekom potvrdio da je koronavirus izravni uzročnik smrtnog ishoda, a dodao je kako je je činjenica da je bila zaražena utvrđena tek kada je umrla.

Vlasti u cijeloj BiH poduzimaju mjere čiji je cilj što više ograničiti kretanje ljudi s ciljem sprečavanja širenja zaraze čije je žarište i dalje na području Banje Luke no broj zaraženih svakodnevno se povećava u sve više gradova.

Portal Klix.ba neslužbeno doznaje da je preminula žena bila u kontaktu sa sinom koji je iz Njemačke došao u BiH, a koji je navodno bio zaražen koronavirusom.

Od 20 sati na području Republike Srpske uvodi se policijski sat, a sličnu mjeru razmatraju i vlasti u Federaciji BiH.

Ključne riječi

Komentara 1

SA
samuraj
18:05 21.03.2020.

Sin je konj, toliko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije