Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pregovori za koaliciju HDZ-a i HGS-a

Kerum: Sve ružno treba zaboraviti! Krstulović Opara: Ja nisam zaboravio

željko kerum
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
04.07.2017.
u 07:00

Jure Šundov, nekadašnji Kerumov dogradonačelnik, trebao bi biti predsjednik Gradskog vijeća, a s tim se slaže i Petar Škorić (HDZ)

Gradsko vijeće Splita nije konstituirano na jučer održanoj sjednici jer je Petar Škorić, predsjednik splitskog HDZ-a, tražio odgodu od 14 dana, koliko im je potrebno za pregovore i sklapanje koalicije s Kerumovim HGS-om.

Bivši suborac

Iako obje strane tvrde kako razgovaraju o programima i ne spominju kadrovska pitanja ni podjelu resora, funkcija i gradskih poduzeća, zna se kako Kerum traži da predsjednik Gradskog vijeća bude njegov nekadašnji dogradonačelnik Jure Šundov i to će dobiti.

– Nismo do kraja raspravili taj zahtjev, ali s obzirom na prijedlog da to bude Jure Šundov, moj suborac s kojim sam funkcionirao u ratnim vremenima, vjerujem da bismo dobro radili i u miru – izjavio je Škorić.

Iako to nitko nije htio potvrditi, Kerum navodno traži resore komunale i urbanizma.

– Nije riječ o trgovačkom dogovoru, već o programskoj platformi. Otvorili smo brojna pitanja, pokušavamo inkorporirati svoje programe i definirati projekte koje ćemo uvrstiti u proračun. Razgovaramo o političkim pitanjima, ustroju i svemu ostalom da sutra ne bude nesuglasica. Kadrovska pitanja su drugi dio te teme nismo otvarali – tvrdi Škorić, koji na konkretno pitanje hoće li Kerum dobiti urbanizam odgovara da će o tome još razgovarati.

– Ništa nećemo dobiti i ništa ne tražimo, želimo samo da grad funkcionira. Slažemo programska načela kad to uskladimo, potpisat ćemo sporazum. Onda ide proračun – kaže Kerum.

Ovo je bio njegov prvi javni susret s Androm Krstulovićem Oparom nakon uvreda i provokacija tijekom predizborne kampanje i optužbi za krađu nakon izbora.

– To je bila kampanja. Kampanja je prošla i sve što je bilo i ružno i lijepo treba zaboraviti. Grad ne može biti talac jednog čovjeka. HDZ ima 11, mi smo drugi po snazi s 8 vijećnika, to će biti partnerski odnos koji će donijeti dobro gradu i građanima Splita – kaže Kerum, koji je potvrdio da je razgovarao s Krstulovićem Oparom, a aktualni gradonačelnik to opovrgava i dodaje kako ne sudjeluje u pregovorima koje vode timovi obiju stranki.

“Za Split ću svašta istrpjeti”

– Kurtoazno sam pozdravio sve vijećnike pa tako i Željka Keruma. Ja nisam zaboravio što je bilo u kampanji. Za grad Split sam voljan svašta istrpjeti, ali dopustite meni da ja neke stvari ne zaboravim – poručio je Andro Krstulović Opara.

– Osobno mi nije teško pregovarati s Kerumom. Mi poštujemo političku opciju koja je u drugom krugu dobila 25.000 glasova za gradonačelnika i ne vidimo nikakvih problema da razgovaramo – kaže Petar Škorić, koji je napomenuo da je Opara pozvao na suradnju i sve ostale političke opcije u Splitu, ali su ga Marijana Puljak, Most i SDP odbili. Nova sjednica sazvana je za 17. srpnja.  

   

Komentara 7

GU
gunny01
07:17 04.07.2017.

Prije tjedan dana Kerum je govorio "Nećemo podržati Oparu jebivjetra", prije par dana "stanimo na loptu i zaboravimo nesuglasice". U prijevodu s političkog rječnika: Kerum: "Daj Plenky oprosti mi par kaznenih prijava pa ćemo drukčije razgovarat" Plenky: "Nema problema, sudacudac je naš... samo ti podrži Oparu i ništa ne brini" Uglavnom prevarili su birače i platili Večernjem da objasni kako je to sve u njihovom interesu... već viđena politika.

HR
Hrabraja
07:52 04.07.2017.

Sram vas bilo, sram

SM
san.martino
18:22 04.07.2017.

E jadan Splite koji nemoralni ljudi i redikuli te vode!!! Ne cudim se za Keruma ali mislio sam za Oparu da je gospodin. Mozda i je on osobno ali sta mu vridi kad odlucuje guba iz hdz-a!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije