Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bitka za Zagreb

Željka Antunović u kampanju protiv Milanovićeve volje

antunović, milanović
Arhivska fotografija
VL
Autor
Jasmina Popović
06.04.2010.
u 19:42

Bernardić, Jelušić i Ž. Antunović 23. svibnja kreću u borbu za većinu od 5326 esdepeovaca.

Željka Antunović, Davor Bernardić i Ivo Jelušić kandidati su (zasad) za budućeg čelnog čovjeka zagrebačkog SDP-a. Ne pojave li se do petka, kada počinje prikupljanje minimalno 226 potpisa, odnosno pet posto od ukupnih 5326 zagrebačkih članova, novi kandidati, njih će troje u utakmicu 23. svibnja.

Jače na internetu

Bernardić je tim povodom jučer održao presicu, Ž. Antunović se pojačano angažirala na internetu predstavljajući svoj program i na vlastitoj stranici i na Facebooku, a Jelušić, koji je nakon odlaska Bandića privremeni predsjednik zagrebačkog SDP-a, još nije javno pokazao na koje će načine pokušati doprijeti do glasova stranačkih kolega. Sve troje marljivo obilaze mjesne organizacije i vjeruju u pobjedu. Bernardić smatra da će biti odličan partner Milanoviću, predsjedniku SDP-a, te, ako već nema njegovu otvorenu podršku, ne računa ni na otpor. Jelušić sa sobom vuče uteg bliskog suradnika Milana Bandića tijekom godina njegove vladavine Zagrebom, ali u dijelu SDP-a su uvjereni da on ima čvrstu Milanovićevu podršku. Ž. Antunović je u kampanji protiv volje predsjednika stranke, koji je i javno kazao da je ne vidi kao svoju partnericu ako pobijedi, i, uđe li u drugi krug, može se očekivati njegova svesrdna podrška drugom kandidatu.

Vrije u bazi

U mjesnim organizacijama vrije i svaki se kandidat kiti njihovom podrškom. Antunovićeva računa na minuli rad u stranci te obećava nužne reforme. Jelušić se uzda u kontrolu nad dijelom organizacija i poslušnost Milanoviću. Bernardić je sa sobom na presicu doveo N. Mimicu i G. Marasa pokazujući podršku koju uživa, a pojavili su se i predstavnici Foruma mladih SDP-a, kojih ima više od tisuću i čija potpora nije beznačajna. Milanoviću su Jelušić i Bernardić draža opcija jer nijedan ne pokazuje pretenzije da postane gradonačelnik. No, s druge strane, dosadašnji izbori u SDP-u pokazali su da baza ne glasa uvijek kako bi predsjedniku bilo draže. U tome leži prava zanimljivost zagrebačkih izbora.

Ključne riječi

Komentara 23

OB
-obrisani-
19:50 06.04.2010.

drugarica zeljka antunovic TI TO MOZES

OB
-obrisani-
20:45 06.04.2010.

Milanovicu pada mrak na oci kada vidi brdo bezlicnih i neprepoznatljivih politicara koji nemaju ni snagu ni karizmu da vode Zagrebacki SDP. Odricanjem Bandica,odrekao se je i Zagreba. Hoceli li ostale stranke uspjeti kapitalizirati na SDP-ovom rasulu, vidjet ce se.

JA
jatroslav
21:47 11.04.2010.

ja sam željka milanović

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije