Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kazneno djelo

Zbog ubojstva dva psa u Čretu odvjetništvo vodi postupak protiv nepoznatog počinitelja

Foto: Privatni album
15.10.2018.
u 18:06

Što je policija doznala od svjedoka nije poznato, no tog jutra spominjalo se i ime počinitelja, sivi auto u kojem je otišao te da mu to nije prvo ubojstvo pasa

Ubojstvo dva psa, koji su ustrijeljeni u Čretu, naselju u općini Krapinske Toplice, kazneno je djelo iz čl. 205 Kaznenog zakona, potvrdilo je Općinsko državno odvjetništvu u Zlataru.

Budući da počinitelj nije poznat, ODO Zlatar vodi postupak protiv nepoznatog počinitelja, i to na osnovu izvješća policijskih službenika nadležne policijske postaje.

– Postupanjem policijskih službenika provedeni su izvidi na mjestu događaja te su prikupljane obavijesti od građana. Nakon toga podnesena su adekvatna pismena koja su uz posebno izviješće dostavljena na nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru te ono vodi postupak – objašnjavaju u Policijskoj upravo krapinsko-zagorskoj.

Tog jutra, kad su psi ubijeni, stanovnike Čreta uznemirilo je cviljenje s livade udaljene niti dvjesto metara od kuća. U jednog je psa pucano više puta. Neki od svjedoka tvrdili su da su vidjeli počinitelja, spominjalo se čak i ime, sivi auto u kojem se odvezao te da je riječ o lokalnom lovcu. Iako psi nisu bili čipirani, znalo se i tko se o njima brinuo, a komunalni redar istog dana odlučio je da se zakopaju u šumi.

Što su i jesu li išta od toga svjedoci ispričali i policiji, ostaje nepoznato. Po svemu sudeći, nitko neće odgovarati za ubojstvo pasa, iako se tih dana moglo čuti da je počinitelj poznat po tome da ubija pse koji se sami šeću. Očito, nastavit će tako i dalje.

 

Ključne riječi

Komentara 1

WW
wwwcroxx
21:31 15.10.2018.

Užas. Tisuće Srba su ubili tisuće civila prije samo nekoliko godina a odvjetništvo našlo manje od 100 ubojica. I sada traže tko je ubio psa. Pa zašto vas plaćamo??? Da tražite tko ubija pse i mačke? Nevjerovatno. Svima iz odvjetništva i sudstva treba dati otkaz jer ne rade svoj posao već se zabavljaju sa kućnim ljubimcima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije