Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Zbog ubojstva dva psa u Čretu odvjetništvo vodi postupak protiv nepoznatog počinitelja

Što je policija doznala od svjedoka nije poznato, no tog jutra spominjalo se i ime počinitelja, sivi auto u kojem je otišao te da mu to nije prvo ubojstvo pasa
15. listopada 2018. u 18:06 1 komentara 655 prikaza
Foto: Privatni album

Ubojstvo dva psa, koji su ustrijeljeni u Čretu, naselju u općini Krapinske Toplice, kazneno je djelo iz čl. 205 Kaznenog zakona, potvrdilo je Općinsko državno odvjetništvu u Zlataru.

Budući da počinitelj nije poznat, ODO Zlatar vodi postupak protiv nepoznatog počinitelja, i to na osnovu izvješća policijskih službenika nadležne policijske postaje.

– Postupanjem policijskih službenika provedeni su izvidi na mjestu događaja te su prikupljane obavijesti od građana. Nakon toga podnesena su adekvatna pismena koja su uz posebno izviješće dostavljena na nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru te ono vodi postupak – objašnjavaju u Policijskoj upravo krapinsko-zagorskoj.

kazneno djelo U Čretu dva psa ubijena iz vatrenog oružja, policiju obavijestili građani

Tog jutra, kad su psi ubijeni, stanovnike Čreta uznemirilo je cviljenje s livade udaljene niti dvjesto metara od kuća. U jednog je psa pucano više puta. Neki od svjedoka tvrdili su da su vidjeli počinitelja, spominjalo se čak i ime, sivi auto u kojem se odvezao te da je riječ o lokalnom lovcu. Iako psi nisu bili čipirani, znalo se i tko se o njima brinuo, a komunalni redar istog dana odlučio je da se zakopaju u šumi.

Što su i jesu li išta od toga svjedoci ispričali i policiji, ostaje nepoznato. Po svemu sudeći, nitko neće odgovarati za ubojstvo pasa, iako se tih dana moglo čuti da je počinitelj poznat po tome da ubija pse koji se sami šeću. Očito, nastavit će tako i dalje.

koga štiti zakon Pas platio glavom, a vlasniku prekršajna prijava zbog nečipiranja

 

Ivo Žinić
Politički kraj još jednog HDZ-ovca
Žinić gubi kuću koju mu je ‘darovala’ država?
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti
  • wwwcroxx:

    Užas. Tisuće Srba su ubili tisuće civila prije samo nekoliko godina a odvjetništvo našlo manje od 100 ubojica. I sada traže tko je ubio psa. Pa zašto vas plaćamo??? Da tražite tko ubija pse i mačke? Nevjerovatno. Svima iz odvjetništva ... prikaži još! i sudstva treba dati otkaz jer ne rade svoj posao već se zabavljaju sa kućnim ljubimcima.