Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susjedi Rade i Papić na Čiovu već četiri godine čekaju najobičniju geodetsku izmjeru, za koju je Ana Rade već odavno platila 4000 kuna

Zbog čestice i međe susjedi završili u bolnici

 Supružnici Rade pokazuju svoju dokumentaciju o kući
import
08.06.2008.
u 22:31

Obitelj Rade iz Repušnice kod Kutine kupila je 1991. godine obiteljsku kuću na Čiovu u Ulici sv. Tudora 12 u Okrugu gornjem od Stjepana Krnjakovića iz Slavonskoga Broda.

Dvaput uplatili
O kupnji nekretnine s okućnicom supruzi Ana i Tadija Rade imaju svu dokumentaciju i ovjerene kupoprodajne ugovore. I sve do 2004. godine s obitelji su dolazili u svoju kuću na Čiovo bez problema. Dolazak Ante Papića u susjedstvo Ani i Tadiji donio je velike probleme koje ne može, ili to ne želi, riješiti ni Općinski sud u Trogiru. Sudski predmet vodi sutkinja Divna Ivančev, koja je odlučila da spornu česticu broj 13.17/4 izmjeri geodet Mile Afić, sudski vještak.

Za tu uslugu Ana Rade odmah je uplatila 1000 kuna 2. rujna 2004. godine. No, od tog datuma do 2. ožujka 2006. ništa se nije događalo s predmetom. Sutkinja Ivančev naknadno je zatražila od obitelji Rade dodatnu uplatu za geodeta od 3000 kuna za izlazak na snimanje sporne čestice. Taj novac Ana Rade platila je u Fini 21. lipnja 2006.

Budući da se sporo rješavao sudski predmet, Ana Rade u dva navrata pisala je i ministrici Lovrin, 5. srpnja 2007. i 27. lipnja iste godine. No, obitelj Rade nije dobila nikakav odgovor od ministrice, već je pisani odgovor stigao u Općinski sud u Trogiru. Kopiju pisma upućenog ministrici Ana Rade poslala je i predsjedniku Općinskog suda u Trogiru Jošku Biliškovu, koji je pismeno odgovorio obitelji Rade, ali nije spomenuo sporne elemente iz pisma.

Srušio borove i masline
U međuvremenu je Papić na spornoj parceli srušio borove i masline u vlasništvo obitelji Rade. A kako mu ni to nije bilo dovoljno, u više navrata provocirao je Tadiju i njegovu suprugu Anu. A kada su 25. travnja 2006. Ana i Tadija došli u Čiovo, nisu mogli vjerovati očima, na njihovoj je zemlji, na parceli koja je u sudskom postupku, Papić posadio masline.

Pozvali su policiju, koja je došla na mjesto događaja i napravila očevid. Tek što su otišli, Papić je počeo verbalno prijetiti supruzima Rade, ali na tome nije stao. Pozvao je svoju ženu i rekao joj da mu donese pištolj jer će upucati Tadiju.

Očito i ovaj slučaj potvrđuje neučinkovitost hrvatskoga pravosuđa, jer kako drugačije protumačiti da najobičniju izmjeru zemljišta stranke čekaju gotovo četiri godine.


Napao ga sjekiricom

Na prijetnju pucnjavom Tadija je ponovno zvao policiju, a policajci su došli i utvrdili da se Papić šalio. Da se nije šalio, potvrđuje podatak da je između Papića i Rade došlo do fizičkog obračuna. Papić je tesarskom sjekiricom pokušao udariti Radu, koji je pao na leđa i ozlijedio kralježnicu, ali isto tako po ruci se ozlijedio i Papić pa su obojica završila u splitskoj bolnici. Rade je zbog ozljede kralježnice bio nepokretan dva mjeseca, a kaže da i sada osjeća bolove. Policija je obavila očevid i najavila kaznene prijave protiv Rade i Papića.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije