Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Zatvorski dani kapetana Dragana: Ne traži kontakt s obitelji i smatra da je diskriminiran

Četiri puta bio je stegovno prijavljivan za lakše prijestupe zbog vrijeđanja i nepristojnog ponašanja, a u jednom je slučaju bio i stegovno kažnjen.
28. rujna 2019. u 10:39 9 komentara 2160 prikaza
Kapetan Dragan
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

Ogorčen je presudom, ne osjeća krivnju i vrlo je ciničan prema kaznenim djelima. Svojim postupcima u javnosti nastoji stvoriti dojam da je u biti on žrtva i da je u zatvorskom sustavu diskriminiran samo zato što je srpske nacionalnosti. Telefonski kontaktira s odvjetnicima, veleposlanstvima Srbije i Australije, čiji ga predstavnici i posjećuju u Lepoglavi.

Split: Dragan Vasiljković osuđen na 15 godina zatvora za ratni zločin Varaždin Županijski sud donio odluku o zahtjevu Dragana Vasiljkovića o puštanju na slobodu

Telefonske kontakte i posjete članova obitelji nije tražio. Piše to u mišljenju Kaznionice u Lepoglavi dostavljenom Županijskom sudu u Varaždinu u povodu molbe za uvjetni otpust koju je podnio Dragan Vasiljković (65), poznat kao Kapetan Dragan, koji izdržava kaznu zatvora zbog ratnog zločina. Molba mu je, kako smo jučer izvijestili, po drugi put odbijena, pa će iz zatvora izaći krajem ožujka iduće godine. Od 22. lipnja ove godine Vasiljković je u Kaznionici pod pojačanim nadzorom zbog nedozvoljenog istupanja u medijima, vrijeđanja Kaznionice koju je usporedio s nacističkim logorom, i njenih zaposlenika.

Njegovo je pismo iz zatvora prije nekoliko mjeseci objavio srpski Informer. Zbog javnog poticanja na mržnju i nasilje, poslana je i obavijest Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu. Vjerojatnost ponavljanja istih ili sličnih kaznenih djela u istim i sličnim ratnim okolnostima u kakvima ih je počinio, u izvješću se procjenjuje visokom, kao i rizik od ozbiljne štete prema drugim ljudima. U izvješću piše i da nakon izdržavanja kazne Vasiljković planira živjeti na relaciji Beograd - Sidney jer mu u ta dva grada žive članovi obitelji. Kaznionica u Lepoglavi predložila je da se zahtjev za otpustom odbije.

Kapetan Dragan Dragan Vasiljković Kapetan Dragan tri tjedna u samici: Hrvati čine sve da me ne puste na slobodu

Četiri puta bio je stegovno prijavljivan za lakše prijestupe zbog vrijeđanja i nepristojnog ponašanja, a u jednom je slučaju bio i stegovno kažnjen. U Kaznionici ne radi, na što ima pravo, ima rješenje da je nesposoban za rad. Isitče da mu je zdravlje narušeno. Uglavnom gleda televiziju, čita i šeta.

A SVE LEGALNO....
Izgledaju kao normalan par, ali javnost njihov brak itekako osuđuje: Stric oženio nećakinju, imaju djecu
Ivan Pažanin
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Hoće li se ugostiteljstvo ikad vratiti na staro? Razgovaramo s poznatim hrvatskim kuharom
  • Bruno_Bear1:

    Normalna obitelj bi se odrekla takvog monstruma koji je dobio 3 godine zatvora za grozne zločine, navodno se računaju godine u australskom ladanju, ali zato ćemo neubrojivim obiteljskim zločinima nabijati 50 godina zatvora.

  • hr76:

    Za svaki ispad treba mu se dodatno produžiti kazna. Na kraju krajeva, lik je zaslužio najmanje dvije doživotne za ono što je radio po Hrvatskoj.

  • domolub:

    Šta iduću g već na slobodi,pa vi niste normalni, maaaa doživotnuuuu robiju mu natrpat na leđa ,doživotnu