Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RODILA 2 MJESECA PRERANO

Žalila se na bolove u grlu: Preminula trudnica (32) na brzom testu bila negativna, a u bolnici pozitivna

U Varaždinskoj županiji 107 noozaraženih, šest preminulih
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/2
05.05.2021.
u 21:28

Liječnici iz Opće bolnice Varaždin su na njen zahtjev donijeli odluku poroditi ju dva mjeseca prije termina

Preminula trudnica Natalija Borak (32) iz Varaždina dva puta je bila na pregledu kod obiteljske liječnice i svaki put se žalila na grlo. Na drugom pregledu napravila je brzi test koji je bio negativan, da bi u bolnici PCR test ispao pozitivan, prenosi 24 sata

- Užasnuta sam ovom tragedijom. Došla je u utorak, 27. travnja, i žalila se na grlo. Vidjela sam da joj je ždrijelo upaljeno i prepisala terapiju antibiotikom. Poslušala sam joj pluća, koja su bila bez nekih znakova bolesti, i pitala ju je li imala kakvih kontakata s osobama koje imaju respiratornih problema, kao i s onima koje boluju od korona virusa. Gospođa mi je odgovorila da se zbog trudnoće čuva, kazala je liječnica iz ambulante Cestica dr. Vesna Lozančić

Nakon toga trudnica je otišla kući i vratila se idućeg ponedjeljka s istim problemima.

- Uradili smo brzi test na Covid-19, koji je ispao negativan, standardni pregled. Za razliku od nekoliko dana ranije, ovaj put se na plućima čulo grublje disanje. Napravili smo SPO-kisik i frekvenciju srca i poslala sam je u Opću bolnicu Varaždin, kazala je liječnica. 

Pri dolasku u bolnicu, Borak su napravili PCR test koji je pokazao da je trudnica imala COVID-19. Zbog tegoba je ostala u bolnici, a dobila je i upalu pluća zbog koje joj se stanje dodatno pogoršalo i liječnici su na njen zahtjev donijeli odluku poroditi ju dva mjeseca prije termina. 

- Sat vremena kasnije, u utorak oko jedan sat po ponoći, nazvali su me iz bolnice i kazali mi da je Natalija preminula. Gotovo sam se srušio od šoka. Nikako ne mogu shvatiti da je to gorka istina. Užasno se osjećam. Ne znam kako dalje, ali moram. Zbog ovo dvoje djece koje je ostalo iza moje drage Natalije, kazao je muž Mario (35) i za dijete kazao kako dobro napreduje u inkubatoru te nema COVID-19. 

 

Komentara 2

MA
Maux
10:05 06.05.2021.

Muž nema koronu?

DI
Dingo
05:56 06.05.2021.

Tužno. Pokoj joj vječni i saučešće obitelji. Što se uzroka smrti tiće, korona ili posljedice prebolijevanja korone? Ne bih reka, ali to je stvar struke čiji se pripadnici odlično slažu s politikom u zadnje vrijeme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije