Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koronavirus u srbiji

Srpski građani biti će nagrađeni s 25 eura ako se cijepe protiv COVID-19

Koprivnica: Gotovo stopostotni odaziv građana na cijepljenje Pfizer cijepivom
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/4
05.05.2021.
u 16:09

Predsjednik Vučić obećao je nagradu svima koji se odluče cijepiti, a razmišlja se i o dodatnoj financijskoj pomoći

Srbija će svim svojim građanima koji su cijepljeni barem jednom dozom ili prime cjepivo protiv covida-19 do 31. svibnja, kao nagradu za odgovornost u vrijeme pandemije uplatiti pomoć od 25 eura, priopćila je u srijedu srbijanska vlada. Rok za prijavu bit će 15. lipnja, a pravo da se prijave imaju svi građani stariji od 16 godina, objasnila je u priopćenju Vlada. 

Za ostvarivanje prava na financijsku pomoć, kako se navodi, nije bitno koje su od ponuđena četiri cjepiva primili - Sinopharm, Pfizer/BioNTec, Sputnjik V ili Astra Zeneca. Tu odluku je ranije danas, u programu provladine komercijalne TV Pink, najavio i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, najavljujući isplatu umirovljenicima, korisnicima socijalne skrbi, nezaposlenima, te osuđenicima u kazneno-popravnim ustanovama.

U Srbiji je u tijeku prijavljivanje za državni paket pomoći od 30+30 eura u svibnju, nakon što je država prošle godine svim punoljetnim građanima već isplatila po 100 eura kao financijsku potporu u vrijeme koronakrize. Vlada je priopćila kako "na inicijativu predsjednika" priprema odluku o financijskoj potporu cijepljenim građanima, a prijedlog tog rješenja i proceduru prijavljivanja napravit će ministarstva financija i zdravstva.

Ključne riječi

Komentara 5

AL
Aleksandra1
22:59 05.05.2021.

Odlična satisfakcija onima koji imaju odgovornost i svest o imunizaciji, jer tako se stiče kolektivni imunitet i vraćamo život na poslednji od ubelezenog prvog slučaja zaraze u zemlji.

Avatar dobry
dobry
23:33 05.05.2021.

Sirotinjo i Bogu si teška! Već dosta raširena pojava da Srbijanci prodaju dijelove tijela (bubreg), kako bi preživjeli.

Avatar ..SHEDOW..
..SHEDOW..
18:18 05.05.2021.

Kome je to cijena riskiranja života, ma široko mu polje . . . dao bih i 250 eura!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije